Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει μια απίθανη συνταγή - Caprese πορτοκάλι που λιώνει στο στόμα!

Απόλαυστε όλα τα αρώματα και τη γεύση του αγαπημένου χειμωνιάτικου φρούτου. 

ΥΛΙΚΑ

Για το caprese

  • 400 γρ. πολτό πορτοκαλιού (από 3 πορτοκάλια περίπου)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 6 αβγά
  • 450 γρ. αμύγδαλο λευκό τριμμένο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο κατά προτίμηση κλαριφιέ
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • πορτοκάλι γλασέ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το caprese

  • Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου έως ότου μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα τεμαχίζουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με το 1/3 της ζάχαρης και φτιάχνουμε τον πολτό.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον πολτό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αβγά, το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και μέσα σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ομογενοποιούμε με μία μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με πορτοκάλι γλασέ σε ροδέλες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φτιάχνει διπλή πανακότα! – Το διάσημο ιταλικό γλυκό με λαχταριστό κραμπλ σοκολάτας

Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μυρωδάτα Gingerbread brownies - Για μικρούς & μεγάλους (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr