Ντίνα Νικολάου: Τσουρέκι με γέμιση με μπακλαβά - Αφράτο με ζύμη φανταστική, θα σας μαγέψει! (φωτό)
Με την γέμιση του μπακλαβά, νιώθεις ότι κάθε μπουκιά είναι μοναδική.
28 Δεκεμβρίου 2024 - 6:08 μμ
Υλικά
- 250 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 2 αβγά
- 500 γρ. αλεύρι τσουρεκιού ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. καρύδια
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1⁄2 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
Για την επικάλυψη
- 1 κρόκο αβγού
- Φιλέ αμυγδάλου
- Για το σερβίρισμα
-
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το αλεύρι.
- Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τα 2 αβγά.
- Χτυπάω το μείγμα για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι σε δόσεις, και μετά την πρώτη δόση, προσθέτω το αλάτι.
- Αφού ρίξω όλο το αλεύρι, ξεκινάω να προσθέτω και το βούτυρο σταδιακά συνεχίζοντας να δουλεύω τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Αφού απορροφηθεί όλο το βούτυρο, αφήνω τη ζύμη να δουλευτεί για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και γυαλιστερή και να μαζευτεί γύρω από τον γάντζο.
- Πασπαλίζω με ελάχιστο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και απλώνω επάνω τη ζύμη μου.
- ''Μαζεύω'' τη ζύμη με τα χέρια μου, τη μεταφέρω σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει για 2 ώρες.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ, προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αφήνω το μπολ στην άκρη.
Για το τσουρέκι
- Αναποδογυρίζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε 4 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγω το πρώτο κομμάτι σε μακρόστενο ρολό και απλώνω το ¼ της ποσότητας της γέμισης.
- Τυλίγω τη ζύμη σε ρολάκι και το μεταφέρω σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
- Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης και τα μεταφέρω στη φόρμα.
- Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω το τσουρέκι για 1,5 ώρα να φουσκώσει.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
- Αλείφω τη ζύμη με χτυπημένο αβγό και πασπαλίζω με φιλέ αμυγδάλου.
- Ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.
- Αν δω μετά από 20 λεπτά ότι έχει πάρει αρκετό χρώμα, σκεπάζω με αντικολλητικό χαρτί.
- Πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και σερβίρω.
Διαβάστε ακόμα: Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κορμός σοκολάτας χωρίς ζάχαρη - Ιδανικό γλυκό Χριστουγέννων (βίντεο)
Διαβάστε ακόμα: Ο Στέλιος Παρλιάρος μας «μεθάει» με σαρλότ σοκολάτας με ρούμι - Αφράτα σαβουαγιάρ, πλούσια κρέμα σοκολάτας & υπέροχο άρωμα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα