Η Ντίνα Νικολάου μας μαγειρεύει λαζάνια με κιμά γαλοπούλας! – Υγιεινή, ελαφριά & ιδανική για οικογενειακά τραπέζια συνταγή (φωτό)

Δοκιμάστε τη!

Υλικά:

  • 400 γρ λαζάνια
  • Για τη γέμιση
  • 800 γρ κιμά γαλοπούλας
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 3 κλωνάρια σέλερι
  • 500 γρ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ΚΥΚΝΟΣ
  • 500 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ΚΥΚΝΟΣ
  • 400 γρ καλαθάκι Λήμνου ΧΡΥΣΑΦΗΣ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

    Για τη μπεσαμέλ

  • 800 ml γάλα
  • 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 1⁄2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τον κιμά και τον «σπάω» με
  • ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρω για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας και σβήνω με λευκό κρασί.
  • Αλατοπιπερώνω και προσθέτω τον χυμό ντομάτας. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 10-12 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, μεταφέρω το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνω στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνω το βούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύω μέχρι να ζεσταθούν.
  • Προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα μου. Προσθέτω σταδιακά το γάλα, αποσύρω από τη φωτιά και μεταφέρω το μείγμα μου σε ένα μπολ για να κρυώσει. Προσθέτω το μοσχοκάρυδο, τη γραβιέρα, τα αβγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύω καλά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
  • Λαδώνω καλά ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι. Απλώνω 3-4 γεμάτες κουταλιές κρέμα στη βάση της φόρμας και στρώνω 6 φύλλα λαζάνια.
  • Ξεκινάω να στρώνω σε σειρές τον κιμά, το καλαθάκι Λήμνου κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, τα φύλλα λαζάνια και τη μπεσαμέλ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μου.
  • Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω το ταψί από το φούρνο και αφήνω το φαγητό να σταθεί για 15-20 λεπτά πριν το σερβίρω. 

Διαβάστε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας μαγειρεύει ροστ μπιφ! – Το πιάτο αυτό δεν πρέπει να λείψει από κανένα γιορτινό τραπέζι

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Λουκάκος: Στήθος γαλοπούλας σοτέ με μπαχαρικά, πορτοκάλι, τζίντζερ & κάστανα - ένα θεϊκό γιορτινό γεύμα (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr