Ντίνα Νικολάου: Κέικ πορτοκαλιού με γλάσο σοκολάτας & λευκό frosting – Το τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό σας καφέ!
Θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.
12 Ιανουαρίου 2025 - 6:09 μμ
Υλικά
Για το κέικ
- 300 γρ. βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο και λίγο για τη φόρμα
- 300 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 5 μέτρια αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τo γλάσο σοκολάτας
- 200 γρ κουβερτούρα σπασμένη
- 100 γρ βούτυρο Lurpak κομμένο σε κυβάκια
Για το λευκό γλάσο
- 120 γρ άχνη ζάχαρη
-
3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα
- Βουτυρώνω καλά μια παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και χτυπάω με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα.
- Προσθέτω τα αυγά και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.
- Σταματάω το μίξερ, τοποθετώ τον κάδο στον πάγκο της κουζίνας και αρχίζω να προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού, ενώ ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
- Τέλος, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω απαλά.
- Μεταφέρω το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά.
- Δοκιμάζω με ένα ξύλινο σουβλάκι ή μαχαίρι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο.
- Αφήνω το κέικ να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, μέχρι να έχω ένα λείο μείγμα.
Για το λευκό γλάσο
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζω την ζάχαρη άχνη.
- Προσθέτω λίγο λίγο το χυμό) ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο γλάσο.
Πρόταση σερβιρίσματος
- Αφού το κέικ έχει κρυώσει καλά, τοποθετώ σε μια σχάρα με ταψάκι από κάτω και περιχύνω με το γλάσο σοκολάτας, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του κέικ.
- Διακοσμώ με το λευκό γλάσο και γαρνίρω με πολύχρωμη τρούφα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
Διαβάστε ακόμα: Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας φτιάχνει τρίγωνα πανοράματος: Τραγανά με ελαφριά κρέμα που θα λατρέψετε!
Διαβάστε ακόμα: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει: Σοκολατένιες μπάρες με μπισκότο και καραμέλα - Έτοιμες με λίγα & απλά βήματα
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
10 Ιανουαρίου 2025
9 Ιανουαρίου 2025