Σαντορίνη: «Απομακρύνεται η μετασεισμική ακολουθία» - Τι λέει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, Βασίλης Καραστάθης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας (βίντεο)

"Μηδενικές οι πιθανότητες για σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ", λέει ο Ευθύμιος Λέκκας

Απομακρύνεται βορειοανατολικά από την Σαντορίνη το επίκεντρο της μετασεισμικής ακολουθίας.

Αυτό είναι ένα θετικό για το νησί και τις επιπτώσεις στα κτίριά του, δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Βασίλης Καραστάθης.

Όσο μεγαλώνει η απόσταση από το νησί τόσο καλό είναι για τα κτίρια σε αυτό, σημείωσε ο κ. Καραστάθης και πρόσθεσε ότι όλη νύχτα συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα με μεγαλύτερο μέγεθος τα 4 Ρίχτερ.

Η ακολουθία των σεισμών όταν ξεκίνησε ήταν πολύ κοντά στο νησί της Σαντορίνης, τώρα όμως απομακρύνεται.


ΔιαβΆστε ακόμα: Σαντορίνη: Συνεχίζονται οι σεισμοί, ο μεγαλύτερος το πρωί με 4,5 Ρίχτερ - Φεύγουν κάτοικοι και τουρίστες - Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες, ποια σχολεία είναι κλειστά (βίντεο)

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντσιεσμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, διευκρίνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως η σεισμική δραστηριότητα εξελίσσεται έξω από την καλδέρα της Σαντορίνης, μακριά από το Κολούμπο και στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του θα συνεχιστεί και σήμερα καθώς και τα επόμενα 24ωρα.

Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι "η σεισμική δραστηριότητα δεν έχει καμία σχέση με την ηφαιστειακή δραστηριότητα".

Αναφορικά με τους μετασεισμούς που σημειώνονται μέχρι στιγμής και πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο ξεκαθάρισε πως "δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση παρά μόνο κάποιες εκτιμήσεις" σημειώνοντας πως "μπορεί να υπάρξει και ένας σεισμός μεγαλύτερος των 5 Ρίχτερ, μικρή πιθανότητα το να εκδηλωθεί σεισμός των 5,5 Ρίχτερ, ενώ σε καμία περίπτωση και με μηδενικές πιθανότητες δεν θα γίνει σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ".


Εν τω μεταξύ, ασθενής σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:10 σε απόσταση 233 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 26 χλμ. βόρεια - βορειοδυτικά της Ανάφης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr