Good News: Ο Καλαματιανός Τάκης Παναγόπουλος που έμαθε στους Αυστραλούς να τρώνε λουκούμι!

Ένας Καλαματιανός, ο Τάκης Παναγόπουλος εγκατέλειψε το 2011 την Ελλάδα της κρίσης και κατάφερε να κάνει χρυσές δουλειές στην Αυστραλία ανοίγοντας κατάστημα με λουκούμια και παραδοσιακά γλυκά. Πλέον, ο κ. Παναγόπουλος θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς λουκουμιών

 Ένας Καλαματιανός, ο Τάκης Παναγόπουλος εγκατέλειψε το 2011 την Ελλάδα της κρίσης και κατάφερε να κάνει χρυσές δουλειές στην Αυστραλία ανοίγοντας κατάστημα με λουκούμια και παραδοσιακά γλυκά. Πλέον, ο κ. Παναγόπουλος θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους παραγωγούς λουκουμιών

Ο Παύλος Σκορδάς, δεξιοτέχνης στην παρασκευή γλυκών κουταλιού και ο Γιάννης Μούτογλης, λουκουμοποιός, έδωσαν το χρίσμα στον Παναγόπουλο, βγαίνοντας στη σύνταξη, καθώς δεν υπήρχε διάδοχη κατάσταση.

Ο κ. Παναγόπουλος αφήνοντας πίσω του ό,τι είχε δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια πήρε τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά και πήγε στην Μελβούρνη.

«Επέλεξα τη Μελβούρνη γιατί είχα συγγενείς εδώ. Η Αυστραλία ήταν και είναι από τις πρώτες πόλεις στον κόσμο σε ανάπτυξη και είχε εξελιχθεί στην καλύτερη τοποθεσία για οικογένεια. Η επιλογή αυτή ήταν για εμένα μονόδρομος», λέει ο Καλαματιανός λουκουμοποιός.

Τα πράγματα όμως δεν ήταν,  τόσο εύκολα. Η μεταναστευτική πολιτική της αυστραλιανής κυβέρνησης, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα αυστηρή, περιορίζοντας το δικαίωμα στον οποιονδήποτε να εργαστεί εκεί, αν δεν πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις.













Όμως το όνειρο του Τάκη έγινε πραγματικότητα άνοιξε το δικό του μαγαζί και σήμερα, τα λουκούμια του είναι ήδη περιζήτητα στην Αυστραλία. Κι αν κάποιοι θεωρούν φυσιολογικό να καταναλώνουν και να αγαπούν το λουκούμι οι Έλληνες και οι Τούρκοι, που μένουν εκεί, το γεγονός ότι το αγάπησαν οι Αυστραλοί, γνωρίζοντάς το μέρα με τη μέρα, μάλλον είναι ένα μικρό επίτευγμα, στο οποίο έβαλε το χεράκι του και ο ίδιος ο Παναγόπουλος

«Ηξερα πως μόλις οι Ελληνες της Μελβούρνης δοκίμαζαν από τα λουκούμια μου θα ενθουσιάζονταν, αφού η γεύση τους θα τους ταξίδευε αμέσως στην πατρίδα. Δεν φανταζόμουν όμως πως θα κατάφερνα να συμπαρασύρω σε όλο αυτό το παιχνίδι των αρωμάτων και τους Αυστραλούς» αναφέρει στην «Espresso» ο κ. Παναγόπουλος,

Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος κατάφερε με την αγάπη του στην παραδοσιακή τέχνη να δώσει μία νέα πνοή στην επιχείρηση του και  ευελπιστεί πως φέτος το καλοκαίρι θα καταφέρει να έρθει για διακοπές στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr