Πάσχα με κοσμοπολίτικο αέρα στο νησί των ανέμων, την Μύκονο!

Μύκονο για Πάσχα πήγατε; Μύκονος για πάντα θα μου πείτε, αφού δεν υπάρχει αργία, τριήμερο, εθνική ή θρησκευτική εορτή που να μη γεμίσει το νησί με τους celebrities λάτρεις της Μυκόνου και τους μη celebrities λάτρεις .

Μύκονο για Πάσχα πήγατε; Μύκονος για πάντα θα μου πείτε, αφού δεν υπάρχει αργία, τριήμερο, εθνική ή θρησκευτική εορτή που να μη γεμίσει το νησί με τους celebrities λάτρεις της Μυκόνου και τους μη celebrities λάτρεις .

Το νησί των ανέμων, λάμπει το Πάσχα, φωτισμένο από αμέτρητα κεριά που φεγγοβολούν στο λευκό των ασβεστωμένων σπιτιών. Τα μοναστήρια και τα εκκλησάκια της συναγωνίζονται σε πλούτο και ομορφιά και η ατμόσφαιρα -που μπορεί μεν να απέχει πολύ από την έννοια της κατάνυξης- παρασύρει τον επισκέπτη στο γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού.

Οι Μυκονιάτες κρατούν ευλαβικά τα ήθη και τα έθιμά τους. Τη Μεγάλη Εβδομάδα φτιάχνουν στα σπίτια και στους φούρνους Λαμπροκουλούρες με περίτεχνα σχήματα και τις στολίζουν με κόκκινα αβγά, ενώ την Κυριακή του Πάσχα υπάρχουν όλα τα Παραδοσιακά φαγητά στο τραπέζι, ψητό την ημέρα του Πάσχα, ξυνότυρο και λούζα, ντόπια προϊόντα, κρεμμυδόπιτα, κεφτεδάκια, συκωτάκια τηγανιτά και κόκκινα αβγά. Από τις Λαμπροκουλούρες, κρύβονται μερικές για να φαγωθούν βρεγμένες με νερό την Πρωτομαγιά ως την Πεντηκοστή.

Εάν πάλι δεν σας αρέσει τα παραδοσιακά φαγητά της ημέρας δηλ. αρνάκι τότε επισκεφθείτε την πλατεία στην Άνω Μερά δοκιμάστε καλό κρέας σε μια από τις 4-5 ψησταριές που την περικυκλώνουν και θα καταλάβετε γιατί τα νησιώτικα παϊδάκια είναι με διαφορά τα πιο νόστιμα. Πικάντικη τυροβολιά, καπνιστή λούζα, λουκάνικα, νόστιμη αστακομακαρονάδα είναι μερικά από τα παραδοσιακά εδέσματα της Μυκόνου. Με πικάντικη τυροβολιά, ντομάτα και παξιμάδι φτιάχνεται η διάσημη «μόστρα», ενώ αν πετύχετε παραδοσιακή κρομμυδόπιτα, δοκιμάστε τη.

Αφού φάτε  κάνετε και μια βόλτα στην Χώρα για να δείτε το κάψιμο του Ιούδα. Μην ξεχάσετε όμως  να πάτε και στην Μικρή Βενετία, το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου, με την γραφική γειτονιά που με τα πολύχρωμα μπαλκόνια της «κρέμεται» πάνω από τη θάλασσα και βρέχεται από τα κύματα εκεί θα απολαύσετε ένα από τα πιο υπέροχα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας

Όσο για την  νυχτερινή ζωή του νησιού, είναι για πολλούς, ο βασικός λόγος της επίσκεψής τους. Η φήμη της συγκρίνεται με αυτή της Ibiza και τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν εδώ για να ζήσουν μερικές από τις πιο δυνατές νυχτερινές εμπειρίες της ζωής τους. Η διασκέδαση εδώ ξεκινά από πολύ νωρίς και συνεχίζεται μέχρι το πρωί στα γνωστά στέκια του νησιού, Caprice και  Galleraki.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr