Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με λεμονάτο τζατζίκι δημιούργησε ο master chef Δημήτρης Σκαρμούτσος!

Ξύνουμε το αγγουρι με τον τριφτη το αλατίζουμε ελαφρά και το αφήνουμε για μια ώρα να βγάλει τα υγρά του.


Eυχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το cookbox.gr για την συνταγή

Στοίβουμε καλα το αγγούρι και ανακατεύουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπόλ, μαρινάρουμε τα μπούτια, στο μίγμα που φτιάξαμε, για περίπου 4 ώρες και στην συνέχεια τα ψήνουμε στο  grill στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτα.


  • 6 μπούτια κοτόπουλο
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και τριμμένο
  • 2 λεμόνια το χυμό τους και λίγο ξύσμα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • φρέσκο δυόσμο 10 φύλλα ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 20' και επιπλέον 4 ώρες μαρινάρισμα
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr