Ψαρονέφρι με χυμό σταφυλιού, μουστάρδα και δενδρολίβανο από τον... άρχοντα της κουζίνας Ηλία Μαμαλάκη!



Ευχαριστούμε το eliasmamalakis.gr και τον Ηλία Μαμαλάκη για την συνταγή.

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 800 γραμ
1 μέτριο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χυμό από φρέσκα σταφύλια
1 κουτ σούπας μουστάρδα
2 κουτ σούπας φυλλαράκια δενδρολίβανου
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
      
    
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα 2 ψαρονέφρια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα.
    
Ρίχνετε μέσα στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει καλά και να πάρει ένα απαλό ξανθό χρώμα.
    
Ξαναβάζετε μέσα στο τηγάνι τα ψαρονέφρια, ρίχνετε τη μουστάρδα, τα φυλλαράκια του δενδρολίβανου και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τα υλικά σας με ένα κουτάλι.
    
Προσθέτετε μέσα το χυμό του φρέσκου σταφυλιού και περιμένετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και μαγειρεύετε περίπου για 10 λεπτά.
    
Βγάζετε το ψαρονέφρι και μαγειρεύετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να γίνει πηκτή. Κόβετε το ψαρονέφρι σε λεπτές φέτες και το περιχύνετε με την πικάντικη σάλτσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr