Το μενού για σήμερα έχει πεντανόστιμο ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα, δια χειρός της σεφ Ντίνας Νικολάου!

Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Κόβω τα ψαρονέφρια σε μικρούς κύβους, αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω καλά με το ξερό τζίντζερ.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρέας για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτω το δεντρολίβανο (φρέσκο ή ξερό) και τις σπασμένες σκελίδες σκόρδου και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά περίπου μέχρι τα ψαρονέφρια να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα υπόλοιπα υλικά να σκορπίσουν το άρωμά τους.

Σβήνω με το κρασί και τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού. Πασπαλίζω με το μπούκοβο (ή την πάπρικα), μαγειρεύω για 2 - 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σε ένα μπολάκι διαλύω τη μουστάρδα σε 100 ml ζεστό νερό και αδειάζω το μείγμα στο τηγάνι. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σκορπίζω το ξύσμα λεμονιού.

Σερβίρω το φαγητό με πουρέ ή ρύζι.



 Υλικά:

    Για 4 άτομα
    2 μέτρια ψαρονέφρια, βάρους 400 - 500 γρ. το καθένα
    ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
    50 ml ελαιόλαδο
    2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1 κουτ. σούπας ξερό, τριμμένο)
    5 - 6 σκελίδες σκόρδου, με τη φλούδα τους, ελαφρώς σπασμένες
    200 ml κόκκινο κρασί
    χυμός από 1 πορτοκάλι
    χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
    ½ κουτ. γλυκού γλυκό μπούκοβο (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
    3 κουτ. σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση με μέλι)
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr