Λαχταριστό κοτοπουλάκι με κάρυ και κάσιους από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!


http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/3i-epilogi/chicken-karry.jpg
Ευχαριστούμε το oisyntagesmou.gr και τον Άκη Πετρετζίκη για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
  • 2-3 λάιμ (το χυμό τους)
  • 1/2 φλυτζάνι σόγια σως
  • 50γρ.κάσιους
  • 1,5 φλυτζάνι νερό
  • 2 κ.σ μέλι

http://www.philenews.com/data/2013/11/06/akis-petretzikis-tha-borousame-na-ginoume-filoi-me-ton-kostopoulo.jpg

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά).
  • Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.
  • Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  • Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr