H σπεσιαλιτέ της ημέρας - Γαρίδες σοτέ σε ελαιόλαδο με σαγκουίνι, φέτα και φινόκιο από την Ντίνα Νικολάου - Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα!

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο με σαγκουίνι και βάζω τα κρεμμύδια με το φινόκιο, αλατοπιπερώνω και τα αφήνω να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά. Μετά από 5-6 λεπτά προσθέτω και τις ντομάτες. Τα σοτάρω όλα μαζί για 5-6 λεπτά ακόμη και τα  πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Μετά από 3 λεπτά αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω  μαλακά.


Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Χαράζω με μαχαιράκι τη ράχη στις γαρίδες και αφαιρώ το εντεράκι. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με την πάπρικα. Ζεσταίνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο με σανγκουϊνι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνω τις καθαρισμένες γαρίδες. Ροδίζω τις γαρίδες 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σβήνω με το κρασί. Προσθέτω στο τηγάνι την σάλτσα με το φινόκιο, τα κυβάκια φέτα και τον άνηθο. Ανακινώ το τηγάνι για 2 λεπτά πάνω στη φωτιά και αποσύρω. Σερβίρω αμέσως.

http://fe-mail.gr/media/Image/gourmet/2009/04/nikolaou/nikolaou_500_1.jpg

  • για 4 μερίδες
  • 16 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο με σαγκουίνι Ariston
  • 5 κουτ. σούπας κρασί λευκό
  • 300 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 φινόκιο κομμένα σε λεπτές φετούλες (με το μαντολίνο)
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 2 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες , ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • ½ φλιτζ. άνηθο ή μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη καστανή

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr