Ο Άκης Πετρετζίκης δημιουργεί και μας προτείνει μοσχαρίσια παϊδάκια με μαύρη μπύρα και δαμάσκηνα - Το βάζεις στο φούρνο και το ξεχνάς, μέχρι να αρχίζει να μοσχομυρίζει..

  • Recipe main 5
  • Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το http://akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

  • Σκουπίζουμε τα παϊδάκια καλά καλά με χαρτί και τα αλατοπιπερώνουμε.

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο καλά, προσθέτουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρέας λίγο λίγο ώστε να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές. Κρατάμε το κρέας σε ένα μπολ.

  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας και τον σοτάρουμε και αυτόν για λίγο. Προσθέτουμε και το σκόρδο.

  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη μπύρα και μετά σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό.

  • Προσθέτουμε το ζωμό, τα καρότα, τη δάφνη και το θυμάρι. Βάζουμε και τα δαμάσκηνα

  • Προσθέτουμε το κρέας ξανά μαζί, σκεπάζουμε το τηγάνι και βάζουμε στο φούρνο.

  • Ψήνουμε για 2-2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρούμε το κρέας.

  • Το ζωμό που έχει περισσέψει τον μαγειρεύουμε σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να μειωθεί στο μισό και με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε το κρέας.

Tip Δεν σοτάρουμε όλο μαζί το κρέας γιατί δεν θα σοταριστεί αλλά θα βράσει… Η μπύρα για να μην πικρίσει θέλει μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία οπότε προσέχουμε όταν βράζουμε το φαγητό..

http://www.ilovestyle.com/sites/default/files/image.ashx__4.jpg

Συστατικά

1,5 κιλό παϊδάκια μοσχαρίσια (σιδηρόδρομος)

2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

2 ποτήρια νερού μπύρα μαύρη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

λίγο θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

10-12 δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια

αλάτι πιπέρι

1 κύβο μοσχάρι ή κοτόπουλο


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr