Νοστιμότατο γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά με κρούστα γιαουρτιού για το μεσημεριανό σας τραπέζι - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας... μαγεύει με μια ακόμα δημιουργία της!


Γιουβέτσι με κιμά και λαχανικά με κρούστα γιαουρτιού

Eυχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για τη συνταγή!
Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά και τις ντομάτες.

Σε τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Το προσθέτουμε στον κιμά καθώς και 6 φλ. βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 10 ´ αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε τακτικά να μην πιάσει το κριθαράκι. Όταν το βγάζουμε από την φωτιά πρέπει να είναι αραιό να έχει ζουμάκι, όχι στεγνό. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι στον κιμά.

Αδειάζουμε το μίγμα κιμάς- κριθαράκι σε πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυριού. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι .Τα στρώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30' να ροδίσει η κρούστα γιαουρτιού.


Υλικά συνταγής

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. αρακάς
  • 50 γρ. βούτυρο (έξτρα )
  • 500 γρ. χοντρό κριθαράκι
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 4 φέτες κίτρινο τυρί του τοστ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την κρούστα γιαουρτιού
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 3 αβγά
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr