Η Ντίνα Νικολάου μπαίνει στην κουζίνα μας και προτείνει - Λουκουμάδες με φρούτα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους - κεράσια, βερίκοκο, ροδάκινο, σταφύλι!


Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Λουκουμάδες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και χτυπάω με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω έναν σχετικά παχύρρευστο χυλό, όχι αραιό. Προσθέτω τα κομμένα φρούτα και ανακατεύω πολύ καλά. Σκεπάζω το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνω κατά μέρος για 30 - 40 λεπτά, μέχρι ο χυλός να φουσκώσει και να αφρίσει ελαφρώς.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή το σπορέλαιο) και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει.
Τηγανίζω τους λουκουμάδες σε δόσεις, ως εξής: Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνω λίγο από το μείγμα χυλού-φρούτων και με ένα άλλο κουταλάκι σπρώχνω το μείγμα στο καυτό λάδι, από χαμηλό ύψος. Για να μην κολλάει ο χυλός στα κουτάλια, τα βρέχω τακτικά με χλιαρό νερό που βάζω σε ένα μπολάκι και το έχω κοντά μου.
Ρίχνω περίπου 5 λουκουμάδες σε κάθε δόση και τους τηγανίζω για 4 - 5 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τους μέσα στο λάδι, μέχρι να φουσκώσουν, να ανέβουν στην επιφάνεια του λαδιού και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στραγγίζω κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και συνεχίζω με την επόμενη, μέχρι να τηγανίσω όλο το μείγμα.

Σερβίρισμα: Βάζω την κουβερτούρα και το γάλα σε μπεν μαρί  δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό και φροντίζω ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Ζεσταίνω τα υλικά για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να φτιάξω μια λεία, στιλπνή και παχύρρευστη σάλτσα.
Μεταφέρω τους λουκουμάδες σε ατομικά μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύνω με την κουβερτούρα και σκορπίζω τα τριμμένα φουντούκια. Σερβίρω τους λουκουμάδες ζεστούς.

  • Για 4 - 6 άτομα
  • 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 ml νερό
  • 1 φακελάκι (8 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 5 φέτες ανανά από κονσέρβα, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 ξινόμηλο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα, καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
  • άφθονο ελαφρύ ελαιόλαδο (ή καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 40 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γρ. φουντούκια, ψιλοτριμμένα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr