Ισπανικές βάφλες με παγωτό καραμέλα για την υπογλυκαιμία μας φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου-Μιαμμμ απόλαυση!

Υλικά συνταγής

3-1/2 φλ. αλεύρι σκληρό
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. σπόρους γλυκάνισο
1 κ.σ. σουσάμι ξύσμα
1/2 πορτοκαλιού
1 κ.γ. μαγιά σκόνη
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3/4 κ.γ. αλάτι
2/3 φλ. νερό
3/4 φλ. ζάχαρη για επικάλυψη
παγωτό καραμέλα



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, το σουσάμι, το ξύσμα, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ζυμώνουμε να σχηματιστεί μαλακή ζύμη. Μαζεύουμε σε μπάλα και τη βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες. Βάζουμε την ζάχαρη σε πιάτο.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 κομμάτια. Πλάθουμε μπαλάκια μαζεύονται τις ενώσεις από κάτω και ξεφουσκώνοντας ταυτόχρονα τις φυσαλίδες αέρα που έχει η ζύμη. Αφήνουμε για 5' να ξεκουραστούν.
Με πλάστη ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό δίσκο περίπου 10 -12 εκ., πατάμε τη μια πλευρά στη ζάχαρη και τα αραδιάζουμε με τη ζάχαρη προς τα πάνω, να φαίνεται σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε για 15' να ροδίσουν ελαφρά. Προσέξτε γιατί απότομα αρπάζουν χρώμα και σκουραίνουν πολύ με αποτέλεσμα να πικρίσουν γιατί η ζύμη είναι πολύ λεπτή.
Αφού κρυώσουν καλά τις φυλάμε σε αεροστεγές κουτί για πολύ καιρό και μένουν πολύ τραγανές μέχρι το τελευταίο κομμάτι.
Κάνουμε σάντουιτς με τραγανές βάφλες και στη μέση παγωτό καραμέλα. Πασπαλίζουμε ζάχαρη ή σιρόπι καραμέλας.


Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr