Ακούστε τον Γιάννη Λουκάκο και ξεκινήστε τη μέρα σας φτιάχνοντας για πρωινό ένα νόστιμο & θρεπτικό σάντουιτς με τονοσαλάτα, τζίντζερ και σόγια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια την τονοσαλάτα



Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν μεν, αλλά να παραμένουν λίγο τραγανά. Τα κρυώνουμε καλά.

Σ' ένα μπολ τοποθετούμε τον τόνο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της τονοσαλάτας. Τα αναμειγνύουμε καλά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Xρησιμοποιούμε τη σαλάτα αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σάντουιτς

Τοποθετούμε την τονοσαλάτα και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης σε στρώσεις, ανάμεσα στις φέτες του ψωμιού που μας αρέσει.

Το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο

Το τζίντζερ προσθέτει μια νότα έκρηξης στον ουρανίσκο και η σόγια δημιουργεί μία αίσθηση τραγανού σταχιού. Ένα κρασί της ποικιλίας Riesling, ξηρό αλλά με λίγα υπολειμματικά σάκχαρα, θα ήταν ό,τι καλύτερο για τη συνοδεία αυτού του σάντουιτς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr