Νομίζετε πως ξέρετε την Κρήτη; Δείτε εδώ τις ωραιότερες παραλίες της, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε! (φωτό)

XANIA

Λιμνοθάλασσα Μπάλου: Μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας του ’90, μόνο οι ντόπιοι ψαράδες γνώριζαν τον όρμο αυτό, όπου έβρισκαν καταφύγιο και άφθονη ψαριά. Τουρίστες και ελεύθεροι κατασκηνωτές κατακλύζουν σήμερα το τοπίο που θυμίζει περισσότερο παραλία εξωτικού νησιού παρά ελληνική ακτή. Ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά, ψιλή άμμος σαν πούδρα που σε πολλά σημεία έχει ροζ χρώμα και τοπίο άγριας ομορφιάς. Στο χάρτη: Βρίσκεται 56 χλμ. βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου, από την οποία μπορείτε να φτάσετε με καραβάκι.
 
 
 
Ελαφονήσι: Η διάσημη μακρόστενη χερσόνησος, δίνει την αίσθηση ξεχωριστού νησιού με παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική. Στο σημείο που σπάει η χερσόνησος το νερό δεν ξεπερνά το ένα μέτρο και δημιουργείται μια μικρή λιμνοθάλασσα, ιδανική για παιδιά. Η ανατολική παραλία είναι πιο οργανωμένη και δημοφιλής γι'αυτό αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία, κατευθυνθείτε στις παραλίες εκατέρωθεν της χερσονήσου ή περπατήστε μέχρι να βρείτε ένα από τα απομονωμένα κολπάκια. Στο χάρτη: Βρίσκεται στο νοτιοδυτικότερο άκρο της Κρήτης, 76 χλμ από τα Χανιά.
 
 
  
Φαλάσαρνα: Πολυβραβευμένη και διάσημη, αποτελείται ουσιαστικά από πέντε συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες. Λευκή άμμος, εξωτικά νερά και άπλετος χώρος για όλους. Έχει μεγάλα οργανωμένα τμήματα αλλά και πιο απομονωμένα κοντά στα βράχια και τα ερείπια της αρχαίας πόλης της Φαλάσαρνας. Στο χάρτη: Βρίσκεται 59 χλμ. δυτικά των Χανίων.



Δείτε τις υπόλοιπες στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr