Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης δημιουργεί: Φωλιές με φρούτα εποχής και κρέμα γιαουρτιου!



ΥΛΙΚΑ


    100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο γάλακτος
    φύλλο κρούστας κομμένο σε ισσάριθμα τετράγωνα κομμάτια
    ζάχαρη άχνη
    φραγκοστάφυλλα ή φρούτο τις αρεσκείας μας (ροδάκινα)
    300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
    250 γραμμάρια γιαούρτι
    βανίλια
    50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
    φραγκοστάφυλλα ή διάφορα φρούτα τις αρεσκείας μας  

https://www.eirinika.gr/images/datafiles1/54536.jpg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Ανάβουμε τον φούρνο στους 200C για να ψήσουμε τις φωλιές μας.
    Βουτυρώνουμε μικρές ειδικές φόρμες για τάρτες και μετά πέρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα ένα και ενώνουμε 5 τεμάχια μαζί και τα τοποθετούμε μέσα στις ειδικές φόρμες και αφήνουμε να προεξέχουν, βουτυρώνοντας πολύ καλά όλα τα φύλλα απο πάνω.
    Ψήνουμε για 15 λεπτα περίπου και πάντα με την επίβλεψή μας, ώσπου να έχουν ένα χρυσαφεί χρώμα.
    Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Ετοιμάζουμε την κρέμα μας, χτυπώντας την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντυγί και προσθέτουμε το γιαούρτι, την βανίλια και την άχνη ζάχαρη την οποία τα ανακατεύουμε ελαφρά.
    Πέρνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε πάνω σε πιάτο τις αρεσκέιας μας, και μοιράζουμε την γέμιση της κρέμα μας.
    Τοποθετούμε τα φρούτα τις αρεσκείας μας και με φραγκοστάφυλλα
    Τα αχνίζουμε με άχνη ζάχαρη και ααν θέλουμε πολύ λίγο κανέλλα.
    Έτοιμα να τα σερβίζουμε.

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης
Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Μέλος της WACS
Επιτροπή ελέγχου στον ΕΟΤ
Pastry Chef IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr