Διάσημο γίνεται το Λουτρό Σφακίων με το γάμο του εγγονού του Κ. Μητσοτάκη αυτό το Σαββατοκύριακο: Κρυστάλλινα νερά, εδώ η Αρχαία Φοίνικα, εδώ το κυβερνείο του 1821! (Φωτό)

Το παραλιακό χωριό Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακιών στο άκρο του Ακρωτηρίου Μούρι.

Το παραλιακό χωριό Λουτρό βρίσκεται σε μια απόσταση 71 περίπου χλμ νοτίως των Χανίων στην επαρχία Σφακιών στο άκρο του Ακρωτηρίου Μούρι.



Πιστεύεται ότι ήταν το πλευρό της αρχαίας πόλης Φοίνικας και επίσης ήταν το λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης, αργότερα έγινε το χειμερινό λιμάνι της πόλης των Σφακιών, εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο περιβάλλων κόλπος και το μικρό νησί στην είσοδο του δημιουργούν ένα φυσικό λιμάνι όπου τα πλοία μπορούν να είναι ασφαλή ακόμα και σε πολύ κακό καιρό, αναφέρει το loutro.gr.

Το χωριό ονομάστηκε έτσι από τα λουτρά που βρέθηκαν εκεί, το νερό των οποίων ερχόταν από την Aνώπολη. Ανάμεσα στα παλιά κτίρια που μπορεί κανείς να δει εδώ, μπορεί να δει επίσης το κυβερνείο που χρησιμοποιήθηκε το 1821(κατά την επανάσταση).

http://images.tournet.gr/photos/0000/9042039_0.jpg

Από το Λουτρό μπορείτε να επισκεφθείτε τα ερείπια της αρχαίας Aράδαινας με την βυζαντινή εκκλησία του αρχάγγελου Μιχαήλ, και την Aνώπολη.Στο Λουτρό δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες, ούτε γεμάτοι κίνηση δρόμοι , πολυσύχναστα εστιατόρια η παράλιες, αλλά ούτε και αυτοκίνητα.. !!!

Ένα μικρό γραφικό ψαρoχωρι, στη νοτιοδυτική Κρήτη, που δεν έχει ακόμα "χαλάσει" από το μαζικό τουρισμό. ανακαλύψτε τις όμορφες παραλίες "γλυκά νερά ",τίμιος σταυρός, περβολάκι, μάρμαρα.

http://www.travelstyle.gr/portal/photos/articles/thumbs_large/2262_loutro-crete.jpg

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ 
Ανάμεσα στα μεγάλα κτίρια που μπορείτε να δείτε εδώ, θα βρείτε το Δημοτικό κτίριο που χρησιμοποιείται από την πρώτη κυβέρνηση, το 1821.

http://www.digital-camera.gr/photos/loutro_kriti.jpg

Η καταστροφή της επαρχίας ήταν πρωτόγνωρη ανάλογης του 1770. Το Λουτρό η έδρα του αγώνα καταστράφηκε μαζί και τα εφόδια για τον αγώνα όπως και το νοσοκομείο.

http://www.thehotel.gr/files/531/Loutro-1.jpg

Στα μέσα Σεπτεμβρίου οι Τούρκοι έφυγαν από τα Σφακιά.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟΥ
Το νοσοκομείο στο Λουτρό συντηρούνταν από τις εισφορές των πλοιοκτητών των Σφακίων.
Διευθυντής του ήταν ένας αγνός πατριώτης Πωλιός από την Ανώπολη ο οποίος έσωσε κατά τον ιστορικό μας πάνω από 2000 πληγωμένους μαχητές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr