Η νεοκλασική χωριάτικη σαλάτα από τον Λευτέρη Λαζάρου για να γλύφετε και τα δάχτυλά σας, με την απόλυτη καλοκαιρινή σταρ της Ελληνικης κουζινας

Τα πατροπαράδοτα υλικά, με μια πιο ευρωπαϊκή νότα που προέρχεται από το γλυκοφάγωτο κρεμμυδάκι εσαλότ, τα ντοματίνια, το βασιλικό και τα φρυγανισμένα ψωμάκια σε κρουτόν. Η διαφορετικότητά της εντοπίζεται στη γλυκύτητα που της προσδίδουν τα εσαλότ και στο παιχνίδι της ελαφριάς οξύτητας με τα καππαρόφυλλα και τη μουστάρδα στη βινεγκρέτ.

Τα πατροπαράδοτα υλικά, με μια πιο ευρωπαϊκή νότα που προέρχεται από το γλυκοφάγωτο κρεμμυδάκι εσαλότ, τα ντοματίνια, το βασιλικό και τα φρυγανισμένα ψωμάκια σε κρουτόν. Η διαφορετικότητά της εντοπίζεται στη γλυκύτητα που της προσδίδουν τα εσαλότ και στο παιχνίδι της ελαφριάς οξύτητας με τα καππαρόφυλλα και τη μουστάρδα στη βινεγκρέτ.

Υλικά

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

100 γρ. αγγούρι, κομμένο σε ροδέλες

50 γρ. καππαρόφυλλα, πλυμένα από το ξίδι τους

30 γρ. κρεμμυδάκια εσαλότ, κομμένα σε μικρές ροδέλες

6 ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι τους

10 φύλλα βασιλικού φρέσκου, ψιλοκομμένου

10 κυβάκια φρυγανισμένο ψωμάκι «crouton»

Αλάτι (όσο θέλετε)

http://www.lifespeed.gr/images/articles/12102/img1.jpg

Βινεγκρέτ

50 ml ελαιόλαδο

20 γρ. μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι

Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr