''Χαριτωμένα'', μοντέρνα ρολά μελιτζάνας γεμιστά με χούμους για να καταπλήξετε τους πάντες!



Συνταγή: Κώστας Τσίγκας - cookbook.gr

Υλικά για 6-8 άτ
ομα
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά

Υλικά

-3 μελιτζάνες μεγάλες
-αλάτι
-2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 + 3/4 φλιτζανιού ρεβίθια βρασμένα
-1/2 φλιτζάνι ταχίνι
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
-1/3 φλιτζανιού νερό
-1 κουτ. σούπας σουσάμι ολόκληρο
-αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι τις μελιτζάνες κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε περίπου 20 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις στεγνώνουμε καλά, τις απλώνουμε σε ένα ή δύο ταψιά, τις πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σουσάμι στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν ένας παχύρρευστος πουρές. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μια ανάλογη ποσότητα στην άκρη κάθε μελιτζάνας και τις τυλίγουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα με την «ένωση» προς τα κάτω.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr