Πεντανόστιμα μπισκότα με φουντούκι και λάδι για να τα πάρετε και στην δουλειά σας από τον ταλαντούχο Άκη Πετρετζίκη!

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν όλα σκόνη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και φέρνουμε ακόμα δυο βόλτες.


Eυχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Η ζύμη παίρνει τη μορφή βρεγμένης άμμου.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω βάζουμε ένα 28αρι στρογγυλό τσέρκι (αλλιώς μπορούμε να βάλουμε το στρογγυλό από μια αποσπώμενη ταρτιέρα κλπ.)

Μέσα σε αυτό απλώνουμε τη ζύμη που πρέπει να έχει πάχος 3-5μμ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι το γύρω γύρω να πάρει καλό χρώμα.

Κόβουμε σε κομμάτια αμέσως αλλά αφήνουμε στο ταψί μέχρι να κρυώσουν καλά. Σερβίρουμε αν θέλουμε με ένα γλάσο λεμονιού (1κ.σ. χυμό λεμονιού με 35γρ άχνη) ή με λιωμένη σοκολάτα.

Tip
Γενικά είναι εύθρυπτο κουλουράκι με τόσο υπέροχη γεύση που καλό θα είναι να είμαστε προσεκτικοί μαζί του.

http://www.newslog.gr/images/medium/2013/09/21/o-akis-petretzikis-me-diki-tou-ekpompi-sto-mega---ti-xara-thee-mou-1028102.jpg

  • 80 γραμμάρια φουντούκια

  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

  • 70 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (35 για τη ζύμη και 35 για το γλάσο)

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 βανίλια

  • 90 γραμμάρια ελαιόλαδο

  • ξύσμα από ένα λεμόνι

  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι για το γλάσο


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr