Γλυκόξινη σούπα ντομάτας με ανθότυρο-Το φαγητό του καλοκαιριού που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

Μπορεί να είναι σούπα, αλλά είναι και δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή.

Μπορεί να είναι σούπα, αλλά είναι και δροσερή και απόλυτα καλοκαιρινή.



Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε κοιτάξει περίεργα όταν του πεις ότι ετοιμάζεις καλοκαιριάτικα σούπα, δώστου την απάντηση στο ποτήρι με τη συνταγή του cookbox.gr, για γλυκόξινη σούπα ντομάτας με ανθότυρο.

Υλικά

4 ντομάτες μεγάλες, ώριμες, χωρίς την φλούδα

1/2 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά Φλωρίνης χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους

1 κόκκινη τσίλι πιπεριά χωρίς το κοτσάνι

2 κ.γ. μουστάρδα σκόνη

1/3 κ.σ. σπόρο κόλιανδρου

1 κ.σ. λευκό ξίδι

20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι

50 ml. ελαιόλαδο

1,5 κ.γ. εστραγκόν ξερό

1 κ.σ. μέλι

1/2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

4 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

120 γρ. ανθότυρο σπασμένο με τα χέρια σε χοντρά τρίμματα

3 παξιμάδια σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

ματσάκι δυόσμο , μερικά φυλλαράκια

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αριθμός ατόμων: 6 άτομα

Για τη σούπα

Βάζουμε την ντομάτα, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, την μουστάρδα, το κόλιανδρο, το ξίδι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το εστραγκόν, το μέλι, τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι και πιπέρι, μέσα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ σούπα.

Βάζουμε τη σούπα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2κ.σ. κάπαρη, ανακατεύουμε και τη φυλάμε στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να την σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα

Μοιράζουμε τη σούπα σε ποτήρια ή μπολ. Σκορπάμε κομμάτια τυρί, παξιμάδια και την υπόλοιπη κάπαρη (2κ.σ.) από πάνω σε κάθε μπολ.

Πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr