Επιστήμονες βρήκαν την εξίσωση της ευτυχίας που προβλέπει τη στιγμιαία απόλαυση!

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η ευτυχία εξαρτάται από πολλά διαφορετικά γεγονότα της ζωής. Τώρα οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια μαθηματική εξίσωση που μπορεί να προβλέψει την στιγμιαία απόλαυση.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η ευτυχία εξαρτάται από πολλά διαφορετικά γεγονότα της ζωής. Τώρα οι επιστήμονες ανέπτυξαν μια μαθηματική εξίσωση που μπορεί να προβλέψει την στιγμιαία απόλαυση.
Διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες ήταν πιο ευτυχισμένοι όταν τα πήγαν καλύτερα του αναμενόμενου στη διάρκεια μιας εργασίας κινδύνου – επιβράβευσης.



Οι μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου αποκάλυψαν επίσης πως τα αποτελέσματα ευτυχίας συσχετίζονται με περιοχές που είναι γνωστό ότι είναι σημαντικές για την ευημερία.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι η εξίσωση, που δημοσιεύτηκε στην «Pnas Journal», θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την εξέταση των διαταραχών της διάθεσης και της ευτυχίας σε μια μαζική κλίμακα.
«Μπορούμε να κοιτάξουμε τις αποφάσεις του παρελθόντος και τα αποτελέσματα που είχαν αυτές και να προβλέψουμε με ακρίβεια πόσο χαρούμενος λες ότι είσαι ανά πάσα στιγμή» δηλώνει ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Ρομπ Ρούτλετζ από το University College του Λονδίνου.

«Ο εγκέφαλος προσπαθεί να καταλάβει τι θα πρέπει να κάνεις για να επιβραβευθείς, επομένως όλες οι αποφάσεις, οι προσδοκίες και τα αποτελέσματα είναι πληροφορίες που χρησιμοποιεί για να βεβαιωθεί ότι θα λάβεις τις σωστές αποφάσεις στο μέλλον. Όλες οι πρόσφατες προσδοκίες και επιβραβεύσεις συνδυάζονται για να προσδιοριστεί η τρέχουσα κατάσταση της ευτυχίας σας» δήλωσε στο BBC.

Για παράδειγμα, αν σκέφτεται κάποιος να πάει σε ένα εστιατόριο, έχοντας μικρές προσδοκίες αυτό μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία που θα έχει στο γεύμα, αν το φαγητό είναι καλύτερο από το αναμενόμενο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr

Πηγή: BBC/ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr