Ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε με φόρα στην κουζίνα μας και μας φτιάχνει για πρωινό: Σοκολατένιο pound cake για να μην αφήσουμε ούτε ένα ψίχουλο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Recipe main keik sokolatas
http://akispetretzikis.com

•       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

•       Βάζω το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό.

•       Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ.

•       Προσθέτουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τις βανίλιες.

•       Χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

•       Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και δεν ρίχνουμε τα επόμενα πριν ενσωματωθεί στο μείγμα το προηγούμενο.

•       Σταματάω το χτύπημα και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

•       Το μείγμα μπορεί να φαίνεται κομμένο αλλά μην δίνεται σημασία. Ετσι πρέπει να είναι.

•       Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την «αλευρώνουμε» με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό τότε αφαιρούμε από το φούρνο.

•       Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, μέσα στη φόρμα πάνω σε μια σχάρα και μετά αναποδογυρίζουμε στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες πριν το κόψουμε.

•       Σερβίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα αν θέλουμε.

http://www.philenews.com/data/2013/11/06/akis-petretzikis-tha-borousame-na-ginoume-filoi-me-ton-kostopoulo.jpg

Συστατικά

.    80 γρ νερό βραστό
.    70 γρ κακάο
.    250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
.    55 γρ ζάχαρη καστανή
.    200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
.    5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
.    2 βανίλιες
.    130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
.    1κ.γ αλάτι
.    Προαιρετικά σαντιγί και μαρμελάδα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr