Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει σε χρόνο dt μια πεντανόστιμη και θρεπτική Caesar's Salad! Μάθετε πώς μπορείτε να την κάνετε κι εσείς εύκολα και απλά! (βίντεο)

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού...



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο
  • αλάτι
  • 1 κλ. θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Για το dressing:

  • 10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • αρκετό ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μαγιονέζα
  • 50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μαιντανό ψιλοκομμένο

Για τα κρουτόν:

  • 3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 σκ. σόρδο σπασμένη
  • θυμάρι

Για το σερβίρισμα:

  • Επιπλέον παρμεζάνα
  • 1 iceberg

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κοτόπουλο:

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το dressing:

  • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο  και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν:

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
  • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι. 
  • Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.

Για το σεβίρισμα:

  • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr