Βοϊδοκοιλία, Πετροχώρι, Eλαφόνησος & Ζαχάρω: Σας παρουσιάζουμε τις 18 καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου! (φωτό)

Με 45 γαλάζιες σημαίες και πολλά χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς, η επιλογή ήταν δύσκολη. Άλλες πολυφωτογραφημένες κι άλλες γνωστές μόνο στους μυημένους, αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου.
 
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 
Βοϊδοκοιλιά

Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής και μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες της Ελλάδας αποτελείται από ψιλή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Σχηματίζει ένα τέλειο ημικύκλιο και είναι απάνεμη με ρηχά νερά. Τριγύρω της απότομοι ορεινοί όγκοι, πολύχρωμα λουλούδια, και αμμόλοφοι. Δεν είναι οργανωμένη γι'αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται 10 χλμ από την Πύλο, ακριβώς δίπλα στον υγροβιότοπο της Γιάλοβας.
 
 
 
 
Πετροχώρι

Εντυπωσιακοί αμμόλοφοι, σκούρα χοντρή άμμος όπου φυτρώνουν ολόλευκα κρινάκια, κρυστάλλινα κρύα νερά και σχετική ηρεμία αφού οι περισσότεροι κατευθύνονται στην κοντινή Βοϊδοκοιλιά. Θα τη βρείτε 15 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου.
 
 
 
Ελαία

Χρυσαφένια άμμος, ιόνια νερά να τα πιεις στο ποτήρι, κυματάκι τον Αύγουστο για τους λάτρεις του είδους, και άφθονη σκιά από το πευκοδάσος πίσω της με τα δέντρα σχεδόν να αγγίζουν το κύμα. Βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, στο δρόμο προς Πύργο.
 
   
 
 
Μαυροβούνι



Βελούδινη χρυσαφένια άμμος, διάφανα ανοιχτογάλαζα νερά και μεγάλο μήκος για βρείτε πολυσύχναστα ή πιο απόμερα σημεία. Θα την βρείτε ανάμεσα στη Φοινικούντα και τη Μεθώνη.
 
Δείτε τις υπόλοιπες στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr