Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι να κεράσουμε; Μας τα φτιάχνει ο καλός μας σεφ Άκης Πετρετζίκης!

Συστατικά
1 κιλό βύσσινα ή κεράσια χωρίς κοτσάνια αλλά με τα κουκούτσια τους
800 γρ - 1 κιλό ζάχαρη
5 γαρύφαλα,
2 ξύλα κανέλας
1 κιλό κονιάκ  ή τσίπουρο



Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr http://akispetretzikis.com/el/categories/rofhmata/liker-vyssino-h-kerasi για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (αφού τα έχουμε πλύνει καλά) και τα αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην υπάρχει ούτε καν στον πάτο του βάζου για τουλάχιστον 40 μέρες.
Ξεκινάμε με τα 800 γρ ζάχαρης αλλά μιας και τα φρούτα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ξινά δοκιμάζουμε όταν λιώσει πια η ζάχαρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
Μετά τις 40 μέρες προσθέτουμε και το κονιάκ στο βάζο και το αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα στον ήλιο
Τέλος το σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι και κρατάμε το ποτό σε ένα μπουκάλι.
Με τα φρούτα μπορούμε να συνοδεύουμε κάποιο παγωτό ή να βάζουμε μερικά μέσα στο ποτό μας όταν το σερβίρουμε.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr