Φθινόπωρο στις ντίβες του καλοκαιριού: Όταν οι Vips & οι paparazzi φεύγουν, οι έξυπνοι ταξιδιώτες πάνε Μύκονο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Πάρο

Τέσσερα από τα διασημότερα νησιά του ελληνικού καλοκαιριού αποτινάσσουν από πάνω τους τη χρυσόσκονη και αποχαιρετούν celebrities και φασαριόζους τουρίστες.

Τέσσερα από τα διασημότερα νησιά του ελληνικού καλοκαιριού αποτινάσσουν από πάνω τους τη χρυσόσκονη και αποχαιρετούν celebrities και φασαριόζους τουρίστες. Είναι η εποχή που η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Σκιάθος ξεδιπλώνουν πρόθυμα μια μια τις ομορφιές τους σε όσους αποφασίσουν μια φθινοπωρινή απόδραση της τελευταίας στιγμής. Κι εκείνες πάντα θα σκέφτονται με αυτάρεσκο χαμόγελο τα καλοκαιρινά ενσταντανέ που πέρασαν και θα καρδιοχτυπούν για εκείνα που θα έρθουν.
 


Μύκονος
Ο κόσμος που κυκλοφορεί στη Χώρα είναι ελάχιστος. Οι ξένοι και εγχώριοι celebrities έχουν αποχωρήσει και μαζί τους οι κάμερες και οι παπαράτσι. Το νησί, μετά την καλοκαιρινή σύναξη των κοσμικών, αποτινάσσει την χρυσόσκονη από πάνω του και αποκτά πάλι την φυσική, απαράμιλλη ομορφιά του. Είναι η εποχή που θα την κάνουμε δική μας χωρίς κρατήσεις σε hot spots δίπλα σε VIPs, χωρίς το απαραίτητο reserve στις ξαπλώστρες, χωρίς να στριμωχτούμε για ένα ποτό στα μικροσκοπικά bars, χωρίς το γνωστό συνωστισμό στα Ματογιάννια, χωρίς πράκτορες με τις ταμπέλες των rooms to let ανά χείρας.



Οι Μυκονιάτες μάς αποκαλύπτουν ένα ένα τα μυστικά του νησιού τους κερνώντας λούζα και κρασί από το δικό τους: πού θα φάμε τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, οδηγίες για να βρούμε μονοπάτια πνιγμένα στις καλαμιές και τις φραγκοσυκιές, πού θα απολαύσουμε το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα. Όχι, αυτό το τελευταίο δεν θα το δείτε μόνο στη Μικρή Βενετία πίνοντας caipirinha αλλά και από το Φάρο του Αρμενιστή κι από ένα καφενείο στην Άνω Μερά. Οι παραλίες πλέον σχεδόν ερημικές αλλά τα νερά τους επιμένουν να είναι ζεστά. Το φθινόπωρο στη Μύκονο μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα από χορό μέχρι πρωίας στα μπαρ: να νιώσεις τη μυστηριώδη ενέργεια της Δήλου, να κάνεις πεζοπορία στα απομονωμένα βουνά, να περπατήσεις σε απομονωμένες παραλίες, να εξερευνήσεις την άλλη πλευρά της ζωής του νησιού με τα μοναστήρια, την ιππασία ή να συμμετέχεις σε τοπικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι φιλικοί πάντα Μυκονιάτες. Συνοδοιπόροι μας συγγραφείς, ποδηλάτες, πεζοπόροι, ψαγμένοι τουρίστες. Στο βάθος το Αιγαίο βράζει ανήσυχο. Λένε πως η μεγαλύτερη καινοτομία της Μυκόνου είναι η απλότητά της. Και φροντίζει να μην την χάσει ποτέ. Μόνο για λίγο την πασπαλίζει με μπόλικη χρυσόσκονη αλλά είναι πάντα εκεί, στη φύση της, στο χώμα της. Δεν θα σου την αποκαλύψει όμως ποτέ τον Αύγουστο.

Διαμονή

Terra Maria Design Boutique Hotel Ολόλευκο καταφύγιο στην καρδιά της Χώρας της Μυκόνου, σε ήσυχο στενό. Σοφιστικέ κι απόλυτα μινιμαλιστικοί και ανοιχτοί χώροι, απλές γραμμές δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και χαλάρωσης. Στα 15 ψηλοτάβανα δωμάτια συνδυάζεται το παραδοσιακό με το μοντέρνο: λευκά έπιπλα, κρεμ πατώματα, βαμβακερές πετσέτες και ultra άνετα κρεβάτια. Οι θαμώνες των Backyard δωματίων απολαμβάνουν αποκλειστική χρήση του jacuzzi ενώ μεταξύ των παροχών του θα βρείτε κουζίνα, βιβλιοθήκη και ιδιωτικές βεράντες (Καλογερά 18, τηλ. 22890 24212, www.terramariahotel.com, από €50 το δίκλινο).



Διαβάστε τη συνέχεια στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr