Όταν το αγόρι έχει κέφια: Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει κέικ κολοκύθας με τζίντζερ και frosting maple syrup για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι...
13 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:00 πμ
Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι.
- Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
- Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
- Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
- Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το μέλι με την ζάχαρη.
- Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
- Στο μούλτι ανακατεύουμε για 3 ‘’ όλα τα υλικά για την αρωματική ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κέικ μας απο πάνω.
Συστατικά
Για το κέικ
- 500 γρ. πουρέ κολοκύθας
- 4 αυγά
- 230 γρ. σπορέλαιο
- 440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 600 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
Για το frosting
- 500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 κ.σ. maple syrup
- 200 γρ. άχνη ζάχαρη
Για την αρωματική ζάχαρη
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- αρωματική ζάχαρη
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr
Δημοφιλεστερα αρθρα
4 Οκτωβρίου 2024
4 Οκτωβρίου 2024