Η ίδια η φύση «ζητά» να είναι η μαριχουάνα νόμιμη, λένε οι Αμερικανοί επιστήμονες – Τι προκαλεί η μη ελεγχόμενη καλλιέργεια της κάνναβης;

Η μη ελεγχόμενη καλλιέργεια της κάνναβης καταστρέφει τα δάση της Καλιφόρνια. 

Η μη ελεγχόμενη καλλιέργεια της κάνναβης καταστρέφει τα δάση της Καλιφόρνια. Η καλλιέργεια μαριχουάνας στο αποκαλούμενο “Σμαραγδένιο Τρίγωνο” στο βορειοδυτικό άκρο της Καλιφόρνια, απέχει πολύ από τη χίπικη προέλευσή της. Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Mother Jones, η καλλιέργεια μαριχουάνας έχει ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές συνέπειες καθώς καταστρέφεται το περιβάλλον, σπαταλάται ενέργεια και εξαφανίζεται η άγρια ζωή.


Η τεράστια παράνομη σοδειά της πολιτείας, πιθανότατα η μεγαλύτερη πηγή μαριχουάνας στις ΗΠΑ, είναι μάλλον περισσότερη από όσο θα έπρεπε για να θεωρηθεί περιβαλλοντικά διαχειρίσιμη. Τα πρώτα χρόνια μετά τη “χρυσή δεκαετία” του 1970, οι Αμερικάνοι στράφηκαν μαζικά στην εγχώρια μαριχουάνα όταν έμαθαν ότι η κυβέρνησή τους ψέκαζε τις μεξικάνικες φυτείες με ένα τοξικό παρασιτοκτόνο, το παρακουάτ.
Την εποχή του θερισμού, στο Σμαραγδένιο Τρίγωνο κυκλοφορούν ευρέως λάμπες υδροπονικής καλλιέργειας από την Ολλανδία, μηχανές “κουρέματος” των δενδρυλλίων και δεξαμενές νερού χωρητικότητας 10.000 λίτρων. Οι ανάγκες σε νερό σε μια περιοχή που πραγματικά υποφέρει από την ξηρασία, αλλά και σε ενέργεια είναι τεράστιες. Οι παράνομοι παραγωγοί χρησιμοποιούν ευρέως παρασιτοκτόνα και ποντικοφάρμακα για να αυξήσουν την παραγωγή. Σε πρόσφατες έρευνες ανακαλύφθηκαν τοξικές ουσίες που διεισδύουν στον υδροφόρο ορίζοντα και βλάπτουν σοβαρά αλιεύματα και άλλα είδη της ενδημικής άγριας ζωής.
Υπάρχει και το κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι εργάτες στις φυτείες είναι μετανάστες από το Μεξικό που εργάζονται ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Άντονυ Σιλβάτζιο, κοινωνιολόγου από το πανεπιστημίο Χάμπολτ της Καλιφόρνια, “μόνο ένα μικρό μέρος αυτών που καλλιεργούν τη μαριχουάνα, την καλλιεργούν βιολογικά”.
Οποιοσδήποτε σχετίζεται με το συγκεκριμένο ναρκωτικό, θα πρέπει να έχει λόγο να ανησυχεί: “Η βιομηχανία της κάνναβης αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην ίδια θέση που πριν από χρόνια βρισκόταν η βιομηχανία συσκευασμένου κρέατος, πριν γραφτεί περίφημη “Η ζούγκλα” από τον Άπτον Σινκλαίρ”, λέει ο Στίβεν Ντιάντζελο, ιδρυτής ενός μεγάλου ιατρικού κέντρου φαρμακευτικής μαριχουάνας στο Όκλαντ.
“Δεν είναι ελεγχόμενη με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει στην ουσία τι ακριβώς βρίσκεται στην κάνναβή του”, προσθέτει.
Πώς μπορεί κανείς όμως να ελέγξει τον “Πράσινο πυρετό”; Μετά από έναν λεπτομερή απολογισμό του πόσο άσχημη τροπή έχουν πάρει τα πράγματα, το Mother Jones κάνει μια υπόθεση για τον πιθανό έλεγχο μέσω της νομιμοποίησης: δίχως τον λεγόμενο “πόλεμο των ναρκωτικών”, τα προβλήματα που σχετίζονται με την παράνομη καλλιέργεια μαριχουάνας, ίσως περάσουν ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Χωρίς το FBI να καραδοκεί, έχοντας μετατραπεί σε μια ακόμα συνηθισμένη καλλιέργεια, η μαριχουάνα θα καλλιεργείται μαζικά όπου η παραγωγή της είναι φθηνότερη και περιβαλλοντικά βιώσιμη.
Το να παράγει κανείς πολύ καλής ποιότητας κάνναβη θέλει σοβαρή δουλειά και έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στο περιβάλλον, ώστε να έχει νόημα σε βιομηχανική κλίμακα, καταλήγει το δημοσίευμα του Mother Jones.
Πηγή: econews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr