Ο πιο εύκολος, γρήγορος και εγγυημένος τρόπος για να φτιάξετε μουστοκούλουρα! Εμπιστευθείτε τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη και δεν θα χάσετε!

Ανακατεύουμε το μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.

Recipe main img 7531
Eυχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε το μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχιαΨήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.
Συστατικά
• 250 γρ μούστο• 250 γρ ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200)• 150 γραμμ. ζάχαρη• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ• 1½ κ.γλ. κανέλα σκόνη• 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη• 1 σφηνάκι κονιάκ• 80 γρ σταφίδες μαύρες• 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr