Good News: o 23 χρονος Στράτος Καμενής από την Μυτιλήνη δουλεύει στον ΟΗΕ και παρά την λαμπρή καριέρα που έχει μπροστά του θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα!
Ονομάζεται Στράτος Καμενής, είναι μόλις 23 ετών και όμως έχει ήδη όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει σε μερικά χρόνια είτε στην πολιτική είτε στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας.
Ονομάζεται Στράτος Καμενής, είναι μόλις 23 ετών και όμως έχει ήδη όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει σε μερικά χρόνια είτε στην πολιτική είτε στα παγκόσμια κέντρα εξουσίας.
Σπουδάζει σε μια από τις σπουδαιότερες σχολές του εξωτερικού , την ιστορική σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης – με υποτροφία της Εθνικής Τράπεζας- εκεί όπου συναντώνται μερικοί από τους κορυφαίους πολιτικούς επιστήμονες με την αυριανή παγκόσμια ελίτ της πολιτικής, ενώ το βιογραφικό του περιλαμβάνει σπουδές ως επισκέπτης φοιτητής στο Χάρβαρντ, καθώς επίσης πτυχία στις διεθνείς σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του ΚεΪμπριτζ της Αγγλίας και τη σχολή πολιτικών επιστημών του Παρισιού.
Παράλληλα με τις σπουδές του έχει εργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους οργανισμούς του κόσμου, όπως τον ΟΗΕ, ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ ως ειδικευόμενος ερευνητής και αναλυτής, ενώ ως βοηθός ερευνητής, βρέθηκε στο πλευρό του πρώην Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ στην Αίγυπτο το 2011, την περίοδο της επανάστασης στην πλατεία Ταχρίρ, κατά τη διάρκεια των πολιτικών συνεδριάσεων και διαπραγματεύσεων με το νέο καθεστώς της Αιγύπτου.
Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και πέρασε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό εισαγωγής 19,12.
Ο ίδιος όμως επέλεξε τις εμπειρίες και τις γνώσεις μέσα από τα ταξίδια και κατάφερε να γίνει δεκτός σε μερικά από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια στην Αμερική, την Αγγλία και τη Γαλλία. Παράλληλα έχει ταξιδέψει και εργαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, ενώ δεν αποκλείει στο μέλλον ν’ ασχοληθεί με την πολιτική.
«Η σπουδαιότερη εμπειρία μου μέχρι στιγμής ίσως είναι η πρώτη μου δουλειά όταν ήμουν 21 ετών. Το 2011 όντας τελειόφοιτος στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού αποφάσισα να ζήσω και να δουλέψω στο Κάιρο της Αιγύπτου για ένα χρόνο.
Ήταν η περίοδος αμέσως μετά την Αραβική άνοιξη και την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και όπως καταλαβαίνετε όλη η Μέση Ανατολή και κυρίως η Αίγυπτος βρισκόντουσαν σε μια περίοδο μετάβασης από απολυταρχικά καθεστώτα σε ένα πιο δημοκρατικό σύστημα», αναφέρει ο νεαρός στα Νέα της Λέσβου και αναδημοσιεύει το πόρταλ lesvosreport.
«Στον ΟΗΕ δούλεψα ως ειδικευόμενος ερευνητής πάνω σε θέματα διεθνών επενδύσεων και εμπορίου και θυμάμαι πολύ καλά ότι έπρεπε συνεχώς να κρατάω τις πολιτικές ισορροπίες… Εκεί εκτίμησα την αξία της συζήτησης, του διαλόγου και της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων, στοιχεία που δυστυχώς λείπουν από την Ελλάδα αυτή την περίοδο», σημειώνει.
Ερωτηθείς για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα, η απάντησή του ξαφνιάζει: «Παρά την οικονομική κρίση και την δυσκολία εύρεσης εργασίας, θα ήθελα κάποια στιγμή να γυρίσω πίσω και να εργαστώ στην πατρίδα μου. Ωστόσο, πριν γίνει αυτό θέλω να αποκτήσω εμπειρίες και γνώσεις από το εξωτερικό, να νοιώσω ότι μπορώ να προσφέρω κι εγώ κάτι ιδιαίτερο… Η Ελλάδα μπορεί να ξαναγεννηθεί μόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά και την ανάδειξη εκείνων που αγωνίζονται κάθε μέρα παραμερίζοντας τη μιζέρια. Πιστεύω ότι η λύση βρίσκεται στην ίδια την κρίση».
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr