Κυριακή σήμερα, σας προτείνουμε ένα πρωινό για Βασιλιάδες με ντομάτες, αυγουλάκια και κατίκι Δομοκού - Super!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 4-5 λεπτά


Σκίτσο: Γιώργος Κομιώτης

Τι θα χρειαστούμε:
Υλικά για 4 άτομα

• 2 μεγάλες ντομάτες • 4 φρέσκα αυγά • 4 φέτες ψωμί ολικής του τοστ • 4 κουταλάκια του γλυκού κατίκι Δομοκού • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • αλάτι • πιπέρι • ρίγανη

 http://www.fthis.gr/imgHandler/400/79c9c572-2bc9-4202-917a-2fa346b8db90.jpg

1. Ψήνουμε το ψωμί στην τοστιέρα. Όταν είναι έτοιμο, παίρνουμε ένα τσέρκι ή ένα μεγάλο ποτήρι και κόβουμε τις φέτες σε δίσκους. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από μία κουταλιά του γλυκού κατίκι Δομοκού και την αλείφουμε ομοιόμορφα. Μοιράζουμε τις φέτες ψωμιού σε 4 πιάτα.

2. Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες. Κόβουμε, επίσης με το τσέρκι, 4 χοντρές στρογγυλές φέτες. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε για 2 λεπτά από κάθε μεριά.  

3. Βάζουμε από μία φέτα ντομάτας σε κάθε ψωμένιο δίσκο, πάνω από το κατίκι, και αλατοπιπερώνουμε. 

4. Ξεπλένουμε το τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί το λάδι, σπάμε τα αυγά και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Οταν δούμε ότι έχουν ασπρίσει, κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και τα αφήνουμε για ακόμη 1 λεπτό. 

5. Βγάζουμε τα αυγά προσεκτικά με σπάτουλα (δε θέλουμε να σπάσει ο κρόκος) και τα τοποθετούμε στο ξύλο κοπής μας. Με το τσέρκι ή το ποτήρι, τα κόβουμε σε δίσκους.

6. Τοποθετούμε προσεκτικά από ένα αυγό πάνω στις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με μια ιδέα ρίγανη.     

 

Η συμβουλή του Δημήτρη:
Προτιμάμε να τρίβουμε το πιπέρι την ώρα που μαγειρεύουμε. Είναι πολύ πιο αρωματικό από ό,τι αυτό σε σκόνη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr