Πεθυμήσατε γλυκάκι; Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα κυδώνι- αρμπαρόριζα από τα χεράκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά συνταγής
Για τη μαρμελάδα κυδώνι

600 γρ. καθαρισμένα και τριμμένα κυδώνια (2 μεγάλα κυδώνια)
1 ποτήρι νερό
1 μήλο (200γρ.) τριμμένο
500 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1/2 λεμόνι
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
1 κλαδάκι αρμπαρόριζα
1/2 φλ. ζουμί από κυδώνια
Για την Πάστα Φλώρα
4 φλ. (500 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 φλ. ηλιέλαιο (200 γρ.)
1/2 φλ. ζάχαρη (110 γρ.)
7 κ.σ. κονιάκ (100 γρ.)
7 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ( 100 γρ.)
ξύσμα λεμόνι ή πορτοκάλι
1½ φλ. μαρμελάδα
ζάχαρη άχνη



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το argiro.gr  για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα κυδώνι

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα. Τα βάζουμε με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 15', να πιουν τα υγρά τους. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε φλούδες και κουκούτσια, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20'-25'. Το ζουμί που θα μείνει είναι 1/2 φλ. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το χυμό (1/2 φλ.).Προσθέτουμε στο κυδώνι όλα τα υπόλοιπα, μήλο, ζάχαρη, λεμόνι και πορτοκάλι ζουμί. Βράζουμε για 15'-20'.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε την αρμπαρόριζα για να αρωματίσουμε. Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Για την Πάστα Φλώρα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα. Στρώνουμε τα 3/4 ζύμης σε μεγάλη ταρτιέρα ή σε δύο μικρές. Βάζουμε τη μαρμελάδα και καλύπτουμε με τα φιτίλια ζύμης. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 170ºC για περίπου 50'. Προς το τέλος ψήνουμε για 5' στην κάτω αντίσταση και αχνίζουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr