Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα από ταχίνι από το Δημήτρη Σκαρμούτσο‏!

http://cdn.cookbox.gr/media/k2/items/cache/5c27a90b3ac4e2635a4bb0e6d14f86ff_L.jpg
cookbox.gr




  • 1700 γρ. φτερούγες κοτόπουλου ( 17 φτερούγες ή μπουτάκια)
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες για το κοτόπουλο και 1 ακόμη για τη σάλτσα
  • 1 λεμόνι το χυμό του για το κοτόπουλο και χυμό απο 1/2 λεμόνι για τη σάλτσα
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 75 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 150 γρ. ταχίνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 45' και επιπλεόν 60' για το μαρινάρισμα
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

http://www.star.gr/publishingimages/2013/12/231213171023_3754.jpg

Το ταχίνι είναι παρεξηγημένο από πολλούς ο Δημήτρης Σκαρμούτσος θα μας δείξει έναν τρόπο για να το λατρέψουμε.

Καθαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα τρίβουμε με την πάπρικα και το κύμινο.

Χτυπάμε σ' ένα μπολ το λεμόνι με το λάδι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.

Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με το λαδολέμονο και το αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Ψήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε προθερμασμένο γκριλ περίπου 20 λεπτά (αν είναι μπουτάκια, λίγο περισσότερο), γυρίζοντάς τα, μέχρι να κοκκινίσουν και να μαυρίσουν ελαφρά απέξω (ιδανικά, στα κάρβουνα).

Τα σερβίρουμε ζεστά, με λίγες κουταλιές από σάλτσα ταχινιού.


Σάλτσα από ταχίνι: 

Πιέζουμε με πιρούνι το λιωμένο σκόρδο με το πιπέρι καγέν και αλάτι, να αναμειχθούν. Προσθέτουμε το ταχίνι λίγο λίγο, ανακατεύοντας με το πιρούνι, και στο τέλος αραιώνουμε με το χυμό λεμονιού, ώστε να γίνει μια σάλτσα ομοιογενής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr