Λαχταριστοί κεφτέδες κοτόπουλου στρωτοί στο ταψί, γεμιστοί με μελιτζάνα και μαϊντανό από την μοναδική Νένα Ισμυρνόγλου!

http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/kathimerini/keftedegalopomelit.jpgΥ
gastronomos.gr

Yλικά

    1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (ανάμεικτος από μπούτι και στήθος), κατευθείαν από το ψυγείο, για να μην κολλάει στα χέρια
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
    1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν, τριμμένο
    1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
    1/4 κουτ. γλυκού πιπερόριζα, σε σκόνη
    1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
    1 κουτ. σούπας κοφτή αλάτι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (ανακατεμένα σε μπολάκι)
    1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 αυγό
    1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα

Για τη γέμιση

    2 μεσαίου μεγέθους μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους 2 εκ.
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
    λάδι για τηγάνισμα

Μερίδες 1 μέτριο ταψί
Προετοιμασία 20'    Αναμονή 30΄    Μαγείρεμα 20΄    Ψήσιμο 20΄    

ΔιαδικασίαΒάζουμε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για μισή ώρα, ώστε να μην απορροφήσουν κατά το τηγάνισμα πολύ λάδι.

Μείγμα κιμά: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γυαλίσει και να μαραθεί κάπως. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το εστραγκόν και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αυγό, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, αλατοπίπερο, το μείγμα λαδιού - μουστάρδας και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με κρύο νερό για να γίνει αφράτο το μείγμα.

Γέμιση: Στραγγίζουμε καλά τους κύβους μελιτζάνας, τους τυλίγουμε σε πετσέτα και πιέζουμε ώστε να στεγνώσουν καλά. Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας καλά, τους βάζουμε σε ένα μπολ με το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C για 10 λεπτά τουλάχιστον (για να ζεσταθεί καλά). Χωρίζουμε τον κιμά στα 2, απλώνουμε το μισό σε ένα καλά λαδωμένο ταψί σε ύψος 1 εκ., από πάνω στρώνουμε τις μελιτζάνες και τέλος τον υπόλοιπο κιμά και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει ο κεφτές. Κόβουμε σε κομμάτια. Συνοδεύουμε με ζεστές πίτες, γιαούρτι, σαλάτα της αρεσκείας μας και πατάτες τηγανητές

Στο ποτήριΗ διεθνής ποικιλία Syrah είναι η επιλογή μας για τους πρωτότυπους κεφτέδες. Τόσο στην ερυθρή όσο και στη ροζέ εκδοχή της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr