Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και καλοψημένα σουηδικά τσουρεκάκια με μέλι, σε 10 μόλις λεπτά! Κι όμως γίνεται!

Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά.

Τα τσουρεκάκια έχουν την ονομασία´Lussebullar’ και αποτελούν παραδοσιακή σουηδική νοστιμιά.

Υλικά
1 κουταλιά ξερή ή 25γρ νωπή μαγιά ξερή ή φρέσκια½ κουταλάκι αλάτι0,25γρ. ή ένα φακελάκι σαφράν60γρ βούτυρο1 φλυτζάνι γάλα5 κουταλιές μέλι5 κουταλιές γιαούρτι4 φλυτζάνια ή 450γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις30 σταφίδες1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Φτιάξτε μια ζύμη με όλα τα υλικά, και αφήστε την να φουσκώσει. Μετά την χωρίζετε σε μπαλίτσες, τις πλάθετε σε κορδόνια και κατόπιν τα τυλίγετε σε σαλιγκαράκια.
Τα αφήνετε ξανά να φουσκώσουν και έτοιμα!
Για να ψηθούν χρειάζονται μόλις δέκα με δώδεκα λεπτά. Δεν είναι πολύ γλυκά, έχουν το κίτρινο χρώμα από τον κρόκο και μια υφή ανάμεσα στο ψωμί και στο ελληνικό τσουρέκι.
 Πηγή: filenades.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr