Η χημεία της πίτσας: Οι χημικές αντιδράσεις που την κάνουν ακαταμάχητη! (βίντεο)

Μάλλον είναι αρκετά δύσκολο να βρεις στην σημερινή εποχή κάποιον που δεν έχει φάει ποτέ πίτσα, ανεξάρτητα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τον τύπο ζύμης, ωστόσο, στην περίπτωση που σας τύχει κάποιος περίεργος μπορείτε να του δείξετε το παρακάτω video για να τον πείσετε ότι αξίζει να ζήσει την εμπειρία.

http://i2.wp.com/www.techgear.gr/wp-content/uploads/2014/10/rsz_the_chemistry_of_pizza.jpg?resize=590%2C332

Υγιεινή πίτσα που μπορείς να τρως 3 φορές την ημέρα, κάθε ημέρα!

Η Αμερικανική Χημική Εταιρεία (American Chemical Society) αναλύει τη χημεία που κρύβεται στην πίτσα, από την αρχική ζύμωση μέχρι το δέσιμο των υλικών στο ψήσιμο προτού καταλήξει στο στόμα, με μεγάλο βάρος στην αντίδραση Maillard, η οποία (χοντρικά) προκαλεί το ρόδισμα κατά το ψήσιμο των υλικών, αναφέρει το techgear.gr

Άντε πάμε να φάμε τώρα…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr