Θα μείνετε μέσα σήμερα το βράδυ; Φτιάξτε ζεστό γλυκό κρασί για την παρέα με την βοήθεια του Άκη Πετρετζίκη

Δεν υπάρχει καλύτερο ποτό για την παρέα που θα σας επισκεφτεί σήμερα το βράδυ, στο σπίτι... Δοκιμάστε τη συνταγή του μοναδικού Άκη Πετρετζίκη.

Recipe main 1

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Συστατικά:
1000 ml κρασί κόκκινο
50 γραμμάρια Μέλι
50 γραμμάρια Κονιάκ
0,5 κ.γ γλυκάνισο
4 ολόκληρα γαρύφαλλα
4 σπόροι κάρδαμου
μια πρέζα πιπέρι
2 φέτες από φρέσκο τζίντζερ

Μέθοδος Εκτέλεσης:
Υπέροχο αρωματικό και ελαφρά γλυκό κρασί για να πίνετε παρέα με τους φίλους σας τις μέρες του χειμώνα.

Φυσικά δεν χρειάζεται καλό κρασί για τη συνταγή αυτή. Άλλωστε με τα τόσα μυρωδικά που βάζετε μέσα δεν έχει σημασία τι κρασί θα βάλετε.. Εγώ χρησιμοποίησα αυτό στη χάρτινη συσκευασία το οποίο έχει δεν έχει 2 ευρώ το λίτρο.


Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα.
Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κονιάκ.
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρούμε από τη φωτιά.


Κρατάμε για κανένα τεταρτάκι ίσα ίσα να δώσουν τα μπαχαρικά τις μυρωδιές τους στο κρασί και σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Σερβίρουμε σε κούπες και βγαίνουμε να το πιούμε στο μπαλκόνι…


Who is Who:




Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr