O μοναδικός Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει σουβλάκια κοτόπουλου σε δεντρολίβανο! Θα αντισταθείτε; Εμείς πάντως όχι...

Πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλο με δεντρολίβανο και σόγια! Κάτι υπέροχο μυρίζει στην κουζίνα του Άκη Πετρετζίκη...

Recipe main img 8805

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής!

Συστατικά
1 πακέτο μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
1 κ.σ. κάρυ
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. σόγια
ελαιόλαδο
χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνι
Μερικά κλαράκια δεντρολίβανου καθαρισμένα από τα φύλλα εκτός από μια φούντα στην άκρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κόβουμε τα μπουτάκια σε 3-4 κομμάτια το κάθε ένα.


Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για τη μαρινάδα (κάρυ, μέλι,σόγια, ελαιόλαδο, ξύσμα και χυμό)


Με ένα μαχαιράκι βγάζουμε τη φλούδα από το κάθε κλαδάκι του δεντρολίβανου ώστε να καθαρίσει και να γίνει όμορφο.  Με ένα ψαλίδι κάνουμε μυτερή την κάτω άκρη τους.


Αλείφουμε τα κομμάτια του κρέατος με τη μαρινάδα και περνάμε τα κομματάκια προσεκτικά στα κλαδάκια. Καλό θα είναι να "γυρίσουμε" την κάτω άκρη τους προς τα μέσα ώστε να μην προεξέχει και να φαίνονται ακόμα πιο όμορφα τα σουβλάκια μας.


Περνάμε τα σουβλάκια από καυτό τηγάνι χωρίς λάδι για να πάρουν καλό χρώμα γύρω γύρω.

Τελειώνουμε το ψήσιμο τους στο φούρνο ψήνοντάς τα για 15-25 λεπτά ανάλογα πόσο τα είχαμε ψήσει στο τηγάνι…



Who is Who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr