Μια υπέροχη λιχουδιά ετοίμασε πάλι ο Άκης Πετρετζίκης για εσάς! Κορμός με γεμιστά μπισκότα.. όλο γλύκα!

Με αυτό το γλυκό θα ξετρελάνετε τους σημερινούς σας επισκέπτες.. Ένας ξεχωριστός κορμός γεμάτος μπισκότα!



Ευχαριστούμε πολύ τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Συστατικά:
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. Βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα (φράουλα, σοκολάτα, βανίλια)

Μέθοδος Εκτέλεσης:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Μόλις βρασει το μείγμα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέστε την σοκολάτα.
Αφήνουμε για 5 λεπτά.
Ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μια ορθογώνια φόρμα 10Χ35 στρώνουμε μεμβράνη και αδειάζουμε το 1/3 απο το μείγμα μέσα.
Προσθέτουμε γεμιστά μπισκότα οριζόντια στη φόρμα μας. Αδειάζουμε το υπόλοιπο 1/3 σοκολάτας και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα  μπισκότα. Ολοκληρώνουμε τον κορμό μας με την τρίτη στρώση απο τα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.
Βάζουμε την φόρμα για 3 ώρες στην κατάψυξη.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.


Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr