Εντυπωσιάστε τους μικρούς ήρωες της ζωής σας με την... σοκολατένια πίτσα του Άκη Πετρετζίκη! - Ούτε κομμάτι δεν θα μείνει

Ποιο παιδάκι (μικρό ή... μεγάλο) θα πει όχι σε ένα κομμάτι λαχταριστής σοκολατένιας πίτσας;



Ευχαριστούμε θερμά το www.akispetretzikis.com και τον Άκη Πετρετζίκη για την παραχώρηση της συνταγής!


Υλικά για τη ζύμη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 γρ χλιαρό νερό
135+270 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
85 γρ ψιλοκομμένη σοκολάτα
2 κ.σ. λάδι
1 1/4 κ.γ. αλάτι
σιμιγδάκι ψιλό για το ζυμάρι
 
Για την επικάλυψη
200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 ανανά και 2 μπανάνες σε κομματάκια
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού ή φυστικοβούτυρο
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
100 γρ ξηροί καρποί
ζαχαρωτά

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα 140 γρ αλεύρι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες.
Σε ένα άλλο μπολ λιώνουμε τη σοκολάτα με το ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα με τη μαγιά ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα.
Στο μίξερ βάζουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με το υπόλοιπο αλεύρι που το ρίχνουμε σιγά σιγά μαζί με το αλάτι.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μία με μιάμιση ώρα. Χωρίζουμε σε 6 μέρη το ζυμάρι.
Σε ένα πάγκο ρίχνουμε αρκετό σιμιγδάλι για να ανοίξουμε τα ζυμάρια μας χωρις να κολλήσουν. Ρίχνουμε το 1ο ζυμαράκι και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα σιμιγδάλι απο πάνω. Ανοίγουμε με τον πλάστη το ζυμαράκι σε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Εαν κολλάει το ζυμάρι στον πάγκο ή στον πλάστη, ρίχνουμε ακόμα λίγο σιμιγδάλι.
Το κάθε φύλλο το βάζουμε πάνω σε ένα ανάποδο ταψάκι, πασπαλισμένο με σιμιγδάλι..
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας όπως, τυρί, ανανά, μπανάνες, ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, ζαχαρωτά, πραλίνα, κομμάτια σοκολάτας.
Ανοίγουμε το φούρνο και με προσοχή σπρώχνουμε την πίτσα από το κρύο ταψάκι στο καυτό που είναι στο φούρνο (χωρίς να το βγάλουμε).
Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτσα και αφαιρούμε. Σερβίρουμε αμέσως.


Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr