Γερμανός επιχειρηματίας αφήνει τους υπαλλήλους να ορίζουν τους μισθούς και τις άδειες τους!‏

Στην επιχείρηση του Λαρς Φόλμερ καθορίζουν μόνοι τους οι υπάλληλοι τις αποδοχές και τις άδειές τους. Ο Φόλμερ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι. Ο 41χρονος Γερμανός δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες για τους μισθούς και τις άδειες και αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους της φίρμας του να διαμορφώνουν μόνοι τους τις αποδοχές τους.

Στην επιχείρηση του Λαρς Φόλμερ καθορίζουν μόνοι τους οι υπάλληλοι τις αποδοχές και τις άδειές τους. Ο Φόλμερ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι. Ο 41χρονος Γερμανός δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες για τους μισθούς και τις άδειες και αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους της φίρμας του να διαμορφώνουν μόνοι τους τις αποδοχές τους, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ.



Η μέθοδος είναι απλή. Όποιος πρόκειται να προσληφθεί στην επιχείρηση, ενημερώνεται αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία της, αλλά και για τις αποδοχές κάθε συνεργάτη της, αρχικά ανώνυμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έτσι παίρνει ο υποψήφιος μία ιδέα, τι μπορεί να πληρώσει η επιχείρηση και καθορίζει ανάλογα τις απαιτήσεις του. Αφού καταλήξει σε κάποιο ποσό, μιλά ανοιχτά με τρεις εργαζόμενους της εταιρείας για την άποψη που έχει σχετικά με τον μελλοντικό μισθό του και στο τέλος τον οριστικοποιεί.

Από τότε δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο επιχειρηματίας ούτε μία φορά, ενώ δεν βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις. Με παρόμοιο τρόπο διευθετούνται και οι άδειες του προσωπικού, για τις οποίες δεν προβλέπεται κάποια συγκεκριμένη διάρκεια, αλλά συνεννοούνται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους. Κάθε ένας από τους 25 υπαλλήλους γνωρίζει ακριβώς τις αποδοχές των υπολοίπων και όποιος κερδίζει περισσότερα, πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, ότι το αξίζει. Αν «λουφάρει», καλείται να αιτιολογήσει τον μισθό του. Με το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει πλέον φθόνος μεταξύ των συναδέλφων, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αναπτύξει την αίσθηση ότι υπηρετούν έναν κοινό στόχο.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr