Aeromobil 3.0: Όλα όσα φανταζόσαστε μικροί έγιναν πραγματικότητα με αυτό το ιπτάμενο αυτοκίνητο - έτοιμο να πετάξει με χώρο για δύο επιβάτες - 688 χιλιομέτρα στον αέρα! (φωτό)

Η εταιρεία AeroMobil είναι αποφασισμένη να κάνει πραγματικότητα το ιπτάμενο αυτοκίνητο με το νέο όχημαAeroMobil 3.0 που πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Πρωτοπόρων στη Βιέννη της Αυστρίας.

 

Επίσης το σλοβακικής κατασκευής όχημα έχει πιστοποιηθεί από την εγχώρια ομοσπονδία ελαφρών αεροσκαφών.

Πέρυσι, το AeroMobil 2.5 πέταξε για πρώτη φορά μετά από μια μακροχρόνια διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης που διήρκεσε 20 χρόνια.

Μόλις ένα χρόνο μετά παρουσιάστηκε το AeroMobil 3.0, το οποίο ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, δημοσιεύει το econews.gr

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται διαφορετικές ρυθμίσεις στη γωνία των πτερυγίων (ιδιότητα που διευκολύνει τη διαδικασία της απογείωσης) και μια πιο στιβαρή ανάρτηση που επιτρέπει την απογείωση και την προσγείωση από και προς πιο ανώμαλα εδάφη.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο πρωτότυπο, το AeroMobil 3.0 βρίσκεται πολύ πιο κοντά στο τελικό προϊόν.

Έχει χώρο για δύο επιβάτες, αυτονομία 688 χιλιομέτρων στον αέρα και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 200 χλμ/ώρα. Στο έδαφος έχει αυτονομία 500 χλμ με μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Δείτε τις φωτογραφίες από την παρουσίαση!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ