Μάριος Σαλμάς - Ποιος είναι ο γιατρός ορθοπεδικός & αθλίατρος, με σπουδές και στο Χάρβαρντ - Σήμερα υποδιωγμόν από την ΝΔ;

Αναλυτικά το who is who του 

Με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ παραπέμπεται ο Μάριος Σαλμάς με επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πηγές, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Προς διαγραφή ο Μάριος Σαλμάς με εισήγηση Μητσοτάκη

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε επιτεθεί διαδοχικά στους υπουργούς Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια και στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις αυξήσεις στα φάρμακα.

Η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι και προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Μαξίμου, ήταν η επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για φωτογραφικούς διαγωνισμούς που αφορούσαν κυλικεία των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας.


Να σημειωθεί επίσης ότι στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔτον περασμένο Ιούνιο ο Μάριος Σαλμάς προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όταν αναρωτήθηκε αν η Ν.Δ. είναι «με τους λίγους ή με τους πολλούς». «Δεν δέχομαι υπονοούμενα. Δεν θα δεχτώ αιχμές. Είμαστε με τους πολλούς και γι΄ αυτό πήραμε 41%», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Νέα Δημοκρατία: Διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Μάριος Σαλμάς

Παλαιότερα ο Μάριος Σαλμάς επίσης, είχε ζητήσει έκτακτη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για το «δυσμενές» όπως το είχε χαρακτηρίσει «εκλογικό αποτέλεσμα» του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές.

Το who is who του Μάριου Σαλμά

Ο Μάριος Σαλμάς (Αμφιλοχία, 24 Φεβρουαρίου 1968) είναι Έλληνας ιατρός, πολιτικός και συγγραφέας, που κατέχει θέση Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ως χειρουργός ορθοπεδικός και αθλητίατρος, και επίσης είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ από το 2000.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και έκανε την μετεκπαίδευση του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μπάλγκριστ στη Ζυρίχη της Ελβετίας.


Επίσης, έχει μετεκπαιδευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασσαχουσέτης (Massachusetts General Hospital) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Σήμερα είναι Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Νοσοκομείου Αθηνών.

Έχει παντρευτεί τη δικηγόρο Ειρήνη Καρούνη και έχει αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ