4ημερό Low Budget Festival... α λα Γαλλικά!

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις με χαμηλό αντίτιμο στο Ιδρυμα Κακογιάννη. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το μάθαμε και το περιμένουμε. Ο λόγος για το Low Budget Festival, που διοργανώνει το www.tospirto.net στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο για δεύτερη χρονιά «μιλάει γαλλικά», δηλαδή δίνει βήμα στη σύγχρονη γαλλική δραματουργία μέσα από τη δημιουργική ματιά τεσσάρων ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών. Ο θετικός απολογισμός του περσινού γαλλόφωνου Low Budget Festival απέδειξε πως και το νέο γαλλικό θέατρο «μιλάει» άπταιστα ελληνικά.

Ενδιαφέρουσες παραστάσεις με χαμηλό αντίτιμο στο Ιδρυμα Κακογιάννη. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή το μάθαμε και το περιμένουμε. Ο λόγος για το Low Budget Festival, που διοργανώνει το www.tospirto.net στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το οποίο για δεύτερη χρονιά «μιλάει γαλλικά», δηλαδή δίνει βήμα στη σύγχρονη γαλλική δραματουργία μέσα από τη δημιουργική ματιά τεσσάρων ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών. Ο θετικός απολογισμός του περσινού γαλλόφωνου Low Budget Festival απέδειξε πως και το νέο γαλλικό θέατρο «μιλάει» άπταιστα ελληνικά, αναφέρει η Καθημερινή.



Ετσι, λοιπόν, αναμένουμε με ενδιαφέρον την έναρξη (το ερχόμενο Σάββατο 13/4 και για τρεις ακόμη βραδιές 14, 15, 16/4) που θα κάνει ο Δημήτρης Λιγνάδης με το έργο του Ενζό Κορμάν «Η θύελλα επιμένει». Μια παράσταση που ανεξαρτήτως πλοκής μιλάει για τον ηθοποιό ως άνθρωπο μα και ως καλλιτεχνική ψυχοσύνθεση, για τα ερέβη της ανθρώπινης ψυχής, για την απομυθοποίηση των ανθρώπινων ιστοριών.

Συνέχεια με το έργο του Ζαν Λυκ Λαγκάρς «Στο σπίτι περιμένοντας τη βροχή» σε σκηνοθεσία της Σύλβιας Λιούλιου (17, 18, 19, 20/4). Δύο γυναίκες (Ιωάννα Παππά, Ελενα Τοπαλίδου) αναμετριούνται με την έννοια της αναμονής και της διάψευσης των ελπίδων. Μια ελεγεία στη γυναικεία ύπαρξη, που ορίζεται από την έννοια της καρτερικότητας σε ένα γαλλικό έργο που αναζητεί τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική τραγωδία.

Στις 21, 22, 23, και 24 του μήνα θα παρουσιαστούν «Οι Πολεμιστές» του Φιλίπ Μινιανά σε σκηνοθεσία του Εκτορα Λυγίζου. Τρεις στρατιώτες επιστρέφουν από το μέτωπο αμέσως μετά το τέλος του πολέμου. Θα συναντήσουν στο ίδιο μέρος τη γυναίκα της ζωής τους, αυτήν που υπήρξε ερωμένη και των τριών στη διάρκεια του πολέμου. Θα τη διεκδικήσουν πρώτα με τα λόγια κι έπειτα με τον μόνο τρόπο με τον οποίο έχουν εκπαιδευτεί να λύνουν τις διαφορές τους, τον πόλεμο.

Για φινάλε το Low Budget Festival θα παρουσιάσει το έργο του Γκιγιόμ Γκαλιέν «Γκιγιόμ γλυκιά μου» σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη (25, 26, 27, 28/4). Ενας αυτοβιογραφικός μονόλογος με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

​​Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ. 210 3418579. Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ