Ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Αριστοφάνης του, πάνε .... Λονδίνο

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα του παρουσιάζουν την παράστασή τους στο «Royal Academy of Dramatic Art» στις 17 και 18 Απριλίου

Στο Λονδίνο για δύο παραστάσεις θα βρεθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ο Σταμάτης Κραουνάκης και η ομάδα του Σπείρα Σπείρα, για να παρουσιάσουν το θέαμα «Αristophanes now»: Μια σύγχρονη αριστοφανιάδα, που έχει ήδη περιοδεύσει εκτός Αθηνών, και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη και στην Τιμισοάρα.



Ετσι στις 17 και 18 Απριλίου θα παιχθεί στη «Royal Academy of Dramatic Art», στο πλαίσιο του Καλλιτεχνικού Ευρωπαϊκού προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2013».

 

Ο συνθέτης μαζί με μουσικοθεατρική του ομάδα έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν από το καλοκαίρι του 2011 για την υλοποίηση του
προγράμματος με τίτλο «Το χρέος της κωμωδίας», που βασίζετια στο διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Αριστοφάνη. Ενα έργο που σήμερα επιβεβαιώνεται ως απόλυτα επίκαιρο. Μέσα από τα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του
προγράμματος στην Αθήνα, με τη συμμετοχή Άγγλων, Τούρκων, Ρουμάνων, Φιλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών-δασκάλων μελετήθηκε η κοινωνικοπολιτική συνθήκη που γεννά «το αστείο» τη δύσκολη ώρα και έτσι ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή παράσταση «Aristophanes now», a musical celebration of his comedies.



Εμπνευσμένη και βασισμένη στα χορικά μέρη των έντεκα κωμωδιών του αρχαίου ποιητή, το θεατρικό αποτέλεσμα μοιάζει να γράφτηκε σήμερα να αφορά όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.



Η Σπείρα Σπείρα μαζί με τη διδασκαλία του Σταμάτη Κραουνάκη και τη χορογραφία της Αγγελικής Στελλάτου προσθέτουν στο θέαμα στοιχεία διονυσιακού ελληνικού γλεντιού, σε μια παράσταση που συνδυάζει τον λόγο με το μέλος και την κίνηση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ