Η ωραιότερη ψηλότερη τενίστρια στον κόσμο η Ρωσίδα Μαρία Σαράποβα γίνεται 26 χρονών σήμερα - Τι της εύχεστε στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε?

Στις 19 Απριλίου, το 1987, γεννήθηκε στη Ρωσία, η Μαρία ( Γιουριέβνα ) Σαράποβα η οποία αποτελεί την κορυφαία παίκτρια τένις στον κόσμο αυτή τη στιγμή ενώ είναι και μία από τις ψηλότερες γυναίκες στο άθλημα αυτό ( 1.88μ. )

Στις 19 Απριλίου, το 1987, γεννήθηκε στη Ρωσία, η Μαρία ( Γιουριέβνα ) Σαράποβα η οποία αποτελεί την κορυφαία παίκτρια τένις στον κόσμο αυτή τη στιγμή ενώ είναι και μία από τις ψηλότερες γυναίκες στο άθλημα αυτό ( 1.88μ. )



Η ζωή της

Ήταν η εποχή του μοιραίου πυρηνικού ατυχήματος στο εργοστάσιο Τσέρνομπιλ ( 1986 ). Εξαιτίας αυτού, οι γονείς της Σαράποβα αναγκάστηκαν να μεταβούν από τη Λευκορωσία, όπου ζούσαν, στην πόλη Νιάγκαν της Σιγηρίας, στην οποία γεννήθηκε ένα χρόνο μετά η Μαρία, όπως αναφέρει το squide.gr.



Το άστρο της μικρής Μαρίας είχε αρχίσει ήδη να ανατέλλει όταν σε ηλικία 7 ετών πήγε στις ΗΠΑ προκειμένου να παρακολουθήσει μαθήματα αντισφαίρισης στην Ακαδημία του Νικ Μπολετιέρι, στο Μπρέιντεντον της Φλόριντας.Η μητέρα της εξαιτίας περιορισμών με τη βίζα, πήγε στην Αμερική δύο χρόνια μετά. Από τότε μέχρι και σήμερα η Μαρία ζει στις ΗΠΑ όπου κάνει τεράστια καριέρα αλλά διατηρεί τη ρωσική υπηκοότητα.





Η καριέρα της

Το 2004, σε ηλκία 17 ετών νικά τη Σερένα Ουίλιαμς και κατακτά το Ουίμπλεντον. Δύο χρόνια μετά, επικρατεί της Βελγίδας, Ζιστίν Ενάν και κερδίζει το αμερικανικό Όπεν. Βρέθηκε στους φιανλίστ του αυστραλιανού Όπεν του 2007 και το 2008 το κατέκτησε, νικώντας τη Σέρβα, Άννα Ιβάνοβιτς. Το 2012 κατέκτησε το πρώτο της Γκραντ Σλαμ, μετά τη νίκη της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και στο Γουίμπλεντον του 2011.



Το 2012 κατέκτησε το πρώτο της Γκραντ Σλαμ, μετά τη νίκη της στον τελικό του Ρολάν Γκαρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκθαμβωτική Ρωσίδα παίκτρια έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη, στα τέλη του 2006.



Το 2008 συνελήφθη στις ΗΠΑ ένας νεαρός αθλητής, ο Λέοναρτν Τέιλορ, ο οποίος είχε ως σκοπό πρώτα να την παντρευτεί και έπειτα να σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της.Την ίδια χρονιά η Σαράποβα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Sony Ericsson και δέχτηκε να συμμετάσχει σε διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας.



Ένα χρόνο πιο πριν είχε οριστεί πρέσβειρα καλής θελήσεως του ΟΗΕ ( UNDP ).Τον Ιανουάριο του 2010 υπέγραψε οκταετές συμβόλαιο με την Nike αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.Το 2011 επέστρεψε στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης μετά από 2 χρόνια και τον Ιούνιο του 2012 ανέβηκε στην κορυφή.



Τα βραβεία της

2003 Women’s Tennis Association (WTA) Καλύτερη ανερχόμενη παίκτρια της χρονιάς
2004 WTA Παίκτρια της χρονιάςWTA Πλέον βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς
2005 ESPY Καλύτερη αντισφαιρίστρια, Καλύτερη παίκτρια της χρονιάς στη Ρωσία, Κυρίαρχη των Αθλημάτων στη Ρωσία, Prix de Citron Ρολάν Γκαρός



2006 Ψηφίστηκε από τη ρωσική ομοσπονδία ως καλύτερη παίκτρια Whirlpool 6η Sense Player of the Year
2007 ESPY Καλύτερη αντισφαιρίστρια
ESPY Καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο
ESPN Ερωτικότερη αθλήτρια στον κόσμο

Ο ξαφνικός χωρισμός με τον Βούγιασιτς!



Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια του παγκόσμιου αθλητισμού ο Σάσα Βούγιασιτς και η Μαρία Σαράποβα πέρσι τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν να... τραβήξουν ξεχωριστούς δρόμους!  Το διάσημο ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί και οι φήμες ανέφεραν πως οι Βούγιασιτς και Σαράποβα θα παντρεύονταν σύντομα στην Κωνσταντινούπολη την πανέμορφη ξανθιά, ωστόσο οι πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις των δυο δεν τους επέτρεπαν να περνούν χρόνο μαζί.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ